- Reklama -

Benn se upsal Dallasu na osm let za 76 miliónů dolarů

- Reklama -

Generální manažeři se poslední dobou předhánějí v podepisování hráčů, kterým má teprve za rok skončit smlouva. Jedním z další takových borců je Jamie Benn. Základní stavební kámen dallasské ofenzivy má smlouvu s výdělkem 5,75 miliónu dolarů ještě na příští rok, také potom ale v klubu zůstane. Stars si ho pojistili na dalších osm let.
Kontrakt bude platit pro roky 2017-2025 a Bennovi zajišťuje průměrný roční příjem 9,5 miliónu dolarů. Stejná částka se bude klubu odečítat z platového stropu.
„Stars jsou jedinou organizací, kterou znám. Dallas je můj domov,“ řekl po podpisu smlouvy šestadvacetiletý Benn. „Při naší spolupráci s vlastnickou rodinou Gaglardiových a generálním manažerem Jimem Nillem dali všichni jasně najevo, že jsou odhodláni vítězit. Jsem rád, že se k nim přidám na dalších osm let. Moji spoluhráči i já si vážíme oddanosti fanoušků Stars a těšíme se na začátek další sezóny.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Nill oznámil podpis smlouvy se svým kapitánem na akci pro fanoušky v Klyde Warren Parku v centru Dallasu. Benn se měl na mítinku ukázat také, ale nakonec mu to znemožnila čtvrteční operace svalu, kterou podstoupil ve Philadelphii. Svalové zranění si způsobil během letního tréninku.
„Když budujete organizaci, jsou tu hráči, kteří jsou pro ni velmi důležití,“ řekl Nill. „On je jedním z nejlepších hráčů a útočníků v NHL. Je na vrcholu kariéry, je to lídr našeho týmu. Navrch všeho je skvělou osobností. Jsme moc šťastní, že ho máme v Dallasu.“
Nill ocenil Benna i jeho agenta, že celé jednání nezdržovali, celý proces od začátku až do podpisu prý trval kolem dvou týdnů. Obě strany měly zájem dohodnout se včas a nečekat na okamžik, kdy se Benn stane 1. července 2017 nechráněným volným hráčem.
„Jednání probíhala dobře, Benn tady chtěl zůstat,“ řekl generální manažer. „My ho chceme taky. S ním jsme vítězná organizace. Bavili jsme se o herním plánu, do kterého by měl zapadnout. Všechno fungovalo pro obě strany.“
Bennova průměrná roční cena (a částka odečítaná z platového stropu) tak bude podle nhl.com na úrovní Jevgenije Malkina, což je pátá nejvyšší v NHL. Výš budou jen Patrick Kane a Jonathan Toews z Chicaga (10,5 mil.), Anže Kopitar z Los Angeles (10 mil.) a Alex Ovečkin z Washingtonu (9,538 mil.). Útočník Tampy Bay Steven Stamkos podepsal nedávno osmiletý kontrakt s průměrným ročním výdělkem 8,5 miliónu dolarů.
V minulé sezóně vyhrál Jamie Benn ligovou produktivitu, v té právě skončené byl s 89 body druhý za Patrickem Kanem. V hlasování o nejužitečnějšího hráče skončil v lize třetí. Dallas vyhrál Centrální divizi a nejlepší byl i v Západní konferenci. V play off vypadl v dramatické sedmizápasové bitvě se St. Louis ve druhém kole.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -