- Reklama -

Bergeron se cítí po operací kýly lépe. Věří, že bude do sezóny v pořádku

- Reklama -

Patrice Bergeron se pořád zotavuje z kýly, kterou utrpěl v květnu. Nicméně jak se blíží přípravný kemp, sílí v něm jistota, že bude v pořádku. Bergeron je po operaci. Na sezónu se začal připravovat zhruba o měsíc později než obvykle. Teď bruslí se spoluhráči a chystá se na tréninkový kemp. Až to naostro vypukne, už by měl mít od lékařů povolený i plný kontakt.
„Je to pořád o kondici, ale myslím, že jsem udělal už hodně práce,“ věří útočník Bostonu. „Samozřejmě, když se nedostanete na začátku léta do tělocvičny a na led, cítím, že odolnost a síla jsou věci, na kterých musím zapracovat.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Podle pocitů na ledě ale nemůžu říct, že by to byl velký krok zpátky. Musím dál pokračovat v léčbě zbavit se pozůstatků operace, jizva mě pořád omezuje. Starty a brzdy jsou ale v pořádku. Jsou tam jen malá omezení, která musí odeznít.“
První napětí začal Bergeron cítit už loni na Světovém poháru, pořád to ale nebylo tak hrozné, aby mu to ohrožovalo sezónu. Když si obnovil zranění kotníku, musel vynechat první zápasy minulé sezóny. Skutečná pohroma však přišla po návratu, když si doléčil zraněný kotník. „Tehdy jsem si to zhoršil a zhoršovalo se to pak během celého zbytku sezóny,“ řekl.
Embed from Getty Images
Nakonec vynechal jen tři utkání. Jeho obousměrná hra zůstala skoro nedotčena. Jeho čísla ale opadla, zaznamenal jen 53 bodů (21+32). „Nechcete všechno svádět na kýlu. Bylo tam víc smolných okamžiků. Měl jsem hodně střel a šancí, ale puk neprocházel do sítě. Mohla za to jen kýla? Mám ji za to vinit? Jsem profesionál, nemohu všechno svádět na zranění.“
„Na druhou stranu mě to trochu omezovalo při bruslení, hlavně v útočné fázi. Doufám, že teď je to za mnou. Měl bych být zpátky v pořádku, bruslit by se mi mělo dobře,“ řekl Bergeron.
Tým Bostonu by mohl do příští sezóny trochu omladit. Víc protonu asi dostanou Brandon Carlo nebo nováček Charlie McAvoy. Dvaatřicetiletý Bergeron by měl hrát nejspíš opět s Bradem Marchandem a možná nováčkem Andersem Bjorkem nebo Jakem DeBruskem. Kouč Bruce Cassidy prý si o všem ještě s veterány v mužstvu promluví.
„Pořád se cítím hodně mladý, těším se na spolupráci s mladými kluky,“ řekl zkušený forvard Bostonu. „Je to skvělé. Máme hodně opravdu talentovaných hráčů, kteří se tlačí na místa v sestavě a mohou nám pomoct být lepším týmem. Vidíte to tak v hodně mužstvech, Pittsburgh je dobrý příklad,“ upozorňuje Bergeron.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -