- Reklama -

Bernier vytvoří tandem s Jamesem Reimerem. S Torontem uzavřel dvouletou smlouvu

- Reklama -

Jonathan Bernier podepsal v neděli s Torontem dvouletý kontrakt. Finanční podmínky zatím nebyly zveřejněny, nicméně podle informací Sportsnet.com by mělo jít o smlouvu s ročním příjmem 4,15 miliónu dolarů.
„Byl jsem šťastný, že jsme smlouvu uzavřeli,“ řekl Bernier na twitteru. „Nyní se mohu plně soustředit na tréninkový kemp a připravit se na příští sezónu.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Šestadvacetiletý gólman údajně žádal roční příjem 5,1 miliónu, klub nabízel 2,89 miliónu. Nakonec tedy ustoupily obě strany, klub o něco víc. Pokud by se nedohodly, čekala by je v pátek arbitráž.
„Bylo dobré si vyslechnout, co chtěly obě strany říct,“ komentoval dohodu nový generální manažer Maple Leafs Lou Lamoriello. „Vyšli jsme z toho se spravedlivým řešením pro Jonathana i pro tým. Je brankář National Hockey League. Nemusí nikomu nic dokazovat.“
„Není sporu o tom, jak je šikovný,“ dodal Lamoriello. „Pomůže rozhýbat celý tým.“
Toronto prochází velkou přestavbou. Po patnáctém místě ve Východní konferenci v loňské sezóně vyměnil Brendan Shanahan nejdřív trenéra a přivedl Mikea Babcocka, jemuž dal rekordní trenérský kontrakt. Jako nadřízeného mu pak dovedl z New Jersey Lou Lamoriella. Tým se také zbavil Philla Kessela, jehož poslal za tři útočníky, dva obránce a dvě podmíněné volby v draftu do Pittsburghu.
„Musíme otočit list,“ řekl Bernier, který začne na podzim u Maple Leafs třetí sezónu. „Myslím, že chlapi budou po návratu do přípravného kempu nadšení a taky pořádně motivovaní novým trenérským štábem.“
V sedmi sezónách NHL, které strávil Bernier v Los Angeles a v Torontu, má na kontě 76 výher, 67 porážek a 20 proher po prodloužení. Průměr inkasovaných branek 2,63 a procento úspěšnosti zákroků 91,6. Příští rok by měl utvořit brankářský tandem s Jamesem Reimerem.
„Chci být součástí Maple Leafs a jejich přestavby. Jsem extrémně natěšený na kemp s Mikem Babcockem a novým brankářským koučem Stevem Brierem. Měl by to být zábavný rok,“ věří rodák z kanadského Lavalu.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -