- Reklama -

Bezchybný Pavelec přiblížil Jets k postupu do play off. Hokejisté San Jose a Dallasu už přišli i o teoretickou naději

- Reklama -

Český brankář Ondřej Pavelec vychytal svoji třetí nulu v letošní sezóně a pomohl Winnipegu k veledůležitému vítězství na ledě Minnesoty 2:0. Kladenský rodák měl 32 úspěšných zákroků a blýskl se především při velkých šancích Mikaela Granlunda a Zacha Pariseho. Ve druhé třetině jej zachránila tyčka, kterou zblízka nastřelil Thomas Vanek.


Vstupte do světa statistik NHL


První gól zápasu padl už v páté minutě. Blake Wheeler hledal v přesilové hře před brankou spoluhráče, ale jeho přihrávka se odrazila od brusle domácího obránce Marca Scandelly rovnou do sítě. Ve druhé části pak Drew Stafford přidal další branku, když gólman Devan Dubnyk přímo k němu vyrazil střelu Tylera Myerse a na dorážku neměl nárok. V tabulce Západní konference se Tryskáči posunuli na sedmé místo a drží jednobodový náskok před svými nejbližšími pronásledovateli z Calgary a Los Angeles.
Brankáři Jonathan Quick a Eddie Läck zářili v zápase Vancouveru s Los Angeles. Oba kapitulovali v základní hrací době pouze jednou a tak o vítězi musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V nich se prosadil jen domácí útočník Chris Higgins, který překonal Quicka pohledným blafákem do bekhendu.
Americký centr Derek Stepan dvěma góly a přihrávkou zařídil vítězný obrat New Yorku Rangers proti Columbusu. Jezdci prohrávali v poslední minutě 2:3, ale pak se k odraženému puku dostal právě Stepan a 28 vteřin před koncem základní hrací doby vyrovnal. A stejný hráč pak rozhodl o vítězství domácích i na konci prodloužení, když z bezprostřední blízkosti poslal za záda Sergeje Bobrovského odraženou střelu Keitha Yandlea.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru

- Reklama -

Laxně hrající Carolina prohrávala s posledním týmem National Hockey League z Buffala 0:4. Prrvní dvě branky zařídil Brian Gionta, zatímco u dalších dvou byl pokaždé Tyler Ennis (1+1). Hurricanes sice dokázali třemi góly ještě zápas zdramatizovat, ten poslední vstřelil Eric Staal (1+1) pět a půl minuty před koncem, ale vyrovnat se jim už nepodařilo.
Zápas mezi San Jose a Dallasem začal pěkně zostra. Už po 28 vteřinách se dostali hosté do vedení, když Demersovo nahození od modré čáry brankář Alex Stalock jen vyrazil ke Coltonu Sceviourovi, pro kterého už nebyl problém zakončit. Sotva odezněly oslavy gólu a už tu byla i první bitka, pustili se do sebe Mike Brown a Antoine Roussel.
Dallas v dalším průběhu zápasu dvakrát skóroval v přesilovkách a pokaždé u toho byli Jamie Benn a Jason Spezza. Joe Thornton sice ve druhé třetině snížil, jenže to bylo ze strany Sharks vše. Benn se ve třetí části trefil podruhé a pátý gól přidal v závěru Ryan Garbutt blafákem do bekhendu po úniku po levé straně kluziště. Sharks a Stars včera přišli i o teoretickou naději na postup do play off.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -