- Reklama -

Bieksa poprvé v NHL mění dres, Vancouver ho vyměnil do Anaheimu

- Reklama -

Od začátku své kariéry v National Hockey League v roce 2005 byl Kevin Bieksa spojený s klubem z Vancouveru, to teď ale přestává platit. Čtyřiatřicetiletý obránce se stěhuje do Anaheimu výměnou za právo volby ve druhém kole draftu NHL v roce 2016.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Bieksa měl sice ve své smlouvě klauzuli o nevyměnitelnosti, ale té se byl nakonec ochoten vzdát a vydat se do některého z mužstev, které si vybral.
„Samozřejmě, že to pro mě a mou rodinu nebylo jednoduché období. V posledních týdnech jsme se snažili rozmyslet, kam půjdeme,“ sdělil Bieksa. „Jednou z možností bylo San Jose, ale Anaheim byl celou tu dobu na vrcholu mého seznamu. Snažili jsme se udělat to nejlepší rozhodnutí pro rodinu a moji hokejovou kariéru. Nakonec jsme zvolili Anaheim, protože si myslíme, že nám bude nejvíce vyhovovat.“
Bieksa se v týmu Ducks potká se svým bývalým spoluhráčem Ryanem Keslerem. Americký útočník přestoupil do Anaheimu 27. června 2014 výměnou za Nicka Bonina a Lucu Sbisu. Kluby si tehdy vyměnily i několik draftových pozic.
„Trochu jsme o tom spolu mluvili. Nepřemlouval mě, ale jeho hodnocení týmu, hráčů, města a fanoušků bylo skvělé. Ryan i jeho rodina jsou tam hodně spokojení,“ vysvětlil Bieksa, proč dal nakonec přednost Kačerům před Žraloky.

Během deseti sezón odehrál rodák z Grimsby za Canucks 597 utkání, ve kterých zaznamenal 241 bodů za 56 branek a 185 přihrávek. Na trestné lavici strávil 879 minut. Bieksa je šestým nejproduktivnějším obráncem v historii Kosatek a čtvrtým nejtrestanějším hráčem.
„Pro naši transformující organizaci to bylo jedno z těch rozhodnutí, které jsme museli učinit. A když je potřeba něco udělat k dosažení našich cílů, tak to uděláme,“ vysvětlil odchod letité opory prezident kanadského klubu Trevor Linden.
„Samozřejmě, že teď prožívám rozporuplné pocity, ale za pár dní to přejde,“ uvedl Bieksa. „Už nějakou dobu jsem věděl, že jsou moje dny ve Vancouveru sečteny, ovšem je pravda, že emoce se mnou stále trochu cloumají. Ve Vancouveru jsem zažil skvělých deset let. Canucks je vynikající organizace. Zůstanou mi na Vancouver jen krásné vzpomínky.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -