- Reklama -

Big one! Gibson se upsal Anaheimu gigantickou smlouvou

- Reklama -

Fanda NHL
Anaheim si pojistil služby brankáře Johna Gibsona novým osmiletým kontraktem až do sezóny 2026/27.
Hodnota dohody ještě nebyla oficiálně zveřejněna, podle Erica Stephense z portálu The Athletic však Gibsonovi vynese v průměru 6,4 mil. dolarů ročně.


Současná smlouva, jež vyprší příští léto, garantovala Gibsonovi plat ve výši 2,3 mil. za sezónu.
Pětadvacetiletý rodák z Pittsburghu se tak při současných gážích svých kolegů stane pátým nejlépe placeným gólmanem NHL. Větší příjem mají už pouze Carey Price z Montrealu (10,5 mil.), Henrik Lundqvist z Rangers (8,5 mil.), Tuukka Rask z Bostonu (7 mil.) a Marc-André Fleury z Vegas (7 mil.).
Z TÁBORA DUCKS: Arbitr jako strašák. Ducks a Montour se dohodli až po výslechu
Gibson byl Kačery draftován z celkového 39. místa v roce 2011 a postupně se vypracoval mezi nejspolehlivější ligové brankáře. V uplynulém ročníku odchytal i navzdory zdravotním problémům 60 zápasů a zaznamenal solidní průměr úspěšnosti zákroků 92,6 procent.

VELKÁ LETNÍ SOUTĚŽ PRO NAŠE ČTENÁŘE: OTÁZKA ZDE

Titulní foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -