- Reklama -

Bishop zažil vítězný návrat, Palát dal poprvé v sezóně dva góly

- Reklama -

Tampa Bay prohrála šest z osmi utkání, poslední čtyři v řadě. Andrej Vasilevskij měl za děravou obranou těžkou úlohu, všichni byli tedy zvědaví, zda pomůže návrat Bena Bishopa. Uzdravený gólman se postavil do brány Lightning po devíti vynechaných duelech a skutečně ho ve čtvrtek dovedl k výhře.
Bishop měl proti Buffalu 24 zákroků, kterými výrazně pomohl ke konečnému vítězství 4:2. První hvězdou večera byl ale někdo jiný. Ondřej Palát dal dva ze čtyř gólů, na třetí nahrál. Především těmto dvěma hráčům vděčí Tampa za premiérovou výhru v novém kalendářním roce.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Před Buffalem je třeba smeknout, trochu jsme se na konci na to nadřeli, ale nakonec jsme jim to nedali,“ radoval se trenér Jon Cooper. „Bishop na tom měl velkou zásluhu. Jeho zákroky i způsob, jakým hraje s pukem, kolik jich jenom zastavil za bránou, to všechno hodně pomohlo naší obraně. Bylo příjemné mít ho zpátky.“
O góly se podělili Palát, Nikita Kučerov a Anton Stralman. Český útočník si připsal svou osmou a devátou trefu v sezóně a zažil první dvougólový večer v tomto ročníku. Poprvé se trefil v 6. minutě, kdy v přesilovce pět na tři srovnával na 1:1.
„Johnson mi při prvním gólu krásně nahrál, měl jsem tam prázdnou branku,“ řekl k akci Palát.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Svou druhou trefou poslal domácí v prostřední třetině do vedení 2:1. Tentokrát se trefil pohotovou střelou z mezikruží. Ve 33. minutě si pak ještě připsal asistenci u branky Kučerova na 3:1.
Skutečná bestie,“ řekl k Čechově čtvrtečnímu výkonu uznale trenér Cooper.
Buffalo to nezabalilo a hlavně ve třetí třetině ještě zabojovalo o výsledek, víc než snížit už ale hráči Šavlí nedokázali. Po trefě Evandera Kanea na 3:2 zpečetil výhru domácích dalším přesilovkovým zásahem Stralman, jenž upravil na konečných 4:2.
„Myslím, že ve třetí třetině jsme se zlepšili, byli jsme agresivnější,“ ocenil na hře svého týmu Kane. „Nedali jsme jim žádné brejky. Tak bychom měli hrát. Nemůžeme se držet zpátky.“
Pro Tampu je důležité, že má znovu k dispozici dva kvalitní brankáře. Vasilevskij zcela nezvládal tlak, kdy se dostal do pozice jedničky. Bishop, dvojnásobný finalista ceny pro nejlepšího brankáře základní části, mužstvo v důležitý okamžik uklidnil a pomohl mu znovu najít cestu k vítězství.
„Bylo pěkné dodat týmu trochu šťávy před vlastními fanoušky,“ řekl Bishop. „Dva body to samozřejmě ještě vylepšily.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -