- Reklama -

Z tábora Blackhawks vyzařuje optimismus. Kaneův stav se citelně lepší

- Reklama -

Chicago si možný brzy vyslechne jednu povzbuzující a pro výkon mužstva zásadní zprávu. Ačkoliv tým nevydal ohledně zdravotního stavu Patricka Kanea žádné nové prohlášení, není vyloučeno, že se šestadvacetiletý útočník vrátí do hry mnohem dříve, než se původně očekávalo.
„Je tam neuvěřitelné zlepšení,“ prozradil hlavní kouč Blackhawks Joel Quenneville Marku Lazerusovi z deníku Chicago Sun Times. „Může to být dobrá zpráva, uvidíme.“
Ze souboje o Art Ross Trophy vyřadilo buffalského rodáka zranění klíční kosti z 24. února. Doba rekonvalescence se odhadovala zhruba na tři měsíce.
„Operace dopadla velmi dobře, úplné doléčení očekáváme přibližně za dvanáct týdnů,“ komentoval tehdy Kaneův stav šéf lékařského týmu Hawks Michael Terry.
Moment zranění s komentářem Pata Foleye:

Držitel dvou Stanley Cupů (2010, 2013) a Conn Smythe Trophy (2013) má ale tuhý kořínek.
„Dnes na ledě dělal vše, co jsem po něm chtěl, nebo chtěl on sám,“ řekl Quenneville po pondělním tréninku, kterého se Kane zúčastnil v plné výstroji. „Předpokládám, že si od lékařů brzy poslechneme dobrou novinu,“ prohlásil optimisticky naladěný trenér, jenž však zároveň krotil euforii.
„Stále je tu určitý proces, který se musí dodržet. Chce to svůj čas,“ dodal Quenneville s vědomím, že od Kaneovy operace levé klíční kosti uběhlo pouhých pět týdnů.
Základní část sezóny končí za čtrnáct dní. Příznivci chicagského klubu tak mají stále naději, že se v bojích o Stanley Cup objeví i týmový lídr kanadského bodování.
Tabulku s nejproduktivnějšími hráči Blackhawks naleznete ZDE.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -