- Reklama -

Blackhawks se ozvali. Naše logo není rasistické, tvrdí

- Reklama -

Chicago Blackhawks nemíní měnit své základní atributy. Klub ve svém prohlášení uvedl, že logo je poctou slavné osobnosti americké historie. Mužstvo tak reagovalo na současné protesty proti rasismu a sociální nespravedlnosti, pod jejichž tíhou zvažují změny například fotbalisté Redskins z NFL.
„Jméno a logo týmu Chicaga symbolizují důležitou a historickou osobnost Černého Jestřába z illinoiského národa San & Fox, jehož vůdcovství a život inspirovaly generace původních Američanů,“ vyhlásil tým.

HIT LÉTA: Plážové osušky NHL za výprodejové ceny!

Tlak organizací bojujících za práva původních obyvatel USA na sportovní kluby vzrostl poté, co v posledních týdnech zachvátily Spojené státy masivní protesty hnutí Black Lives Matter (na životech černochů záleží). Vyvolalo je úmrtí černocha George Floyda po tvrdém zákroku bělošského policisty.
„Uvědomujeme si, že je jen malá hranice mezi úctou a neúctou a chválíme ostatní týmy za jejich ochotu zapojit se do konverzace,“ reagovali Hawks na krok Redskins a dalších celků. „V budoucnosti jsme odhodlaní posunout laťku ještě výše, abychom rozšířili povědomí o Černém Jestřábovi a důležitých přínosech všech původních Američanů.“
Situace je přitom vyhrocená i v Chicagu, kde při víkendových násilnostech a přestřelkách zemřelo 17 lidí včetně sedmileté holčičky a čtrnáctiletého chlapce.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -