- Reklama -

Blues pozvali na zkoušku Havláta a Zubruse

- Reklama -

Martin Havlát dostane v National Hockey League další šanci, na zkoušku ho v úterý pozvali činovníci St. Louis. Spolu s českým hokejistou je u Bluesmanů na testech také další bývalý útočník New Jersey Dainius Zubrus. Oba borci by mohli St. Louis pomoci nahradit zraněné útočníky Paula Stastného, Jadena Schwartze a Patrika Berglunda.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


V posledních letech provázela Havláta samá zranění. Loni zažíval podivnou sezónu v New Jersey. Devils během ní vyhodili hlavního trenéra Petera DeBoera a mužstvo poté vedla zvláštní trojice v čele s generálním manažerem Lou Lamoriellem.
Klub dopadl v NHL nejhůře od roku 1999 a Havlát byl frustrován z nízkého počtu minut na ledě. Zatímco jeho slavnějšího krajana Jaromíra Jágra nakonec klub vyměnil na Floridu, Havlát si musel celou sezónu „užít“ v New Jersey až do konce. Odehrál v ní jen 40 zápasů a nasbíral 14 kanadských bodů (5+9), nejméně během jeho kariéry v NHL.


V polovině září dostal Martin Havlát pozvánku do přípravného kempu Floridy, ale místo v základním kádru si nevybojoval. Ve čtyřiatřiceti letech se tak český forvard ocitl na dlažbě a dosud si nenašel jiné angažmá.
Mladoboleslavský rodák začínal zámořskou kariéru v organizaci Ottawy. Zástupci Senátorů ho draftovali v roce 1999 z 26. pozice, později působil také v Chicagu, Minnesotě, San Jose a New Jersey. Během čtrnácti sezón odehrál 788 utkání (241+352) v základní části NHL a 75 zápasů v play off (21+31).
Také Zubrus poznal v NHL prozatím pět zaměstnavatelů. Sedmatřicetiletý centr má za sebou dohromady osmnáct sezón strávených ve Philadelphii, Montrealu, Washingtonu, Buffalu a New Jersey. V minulém ročníku odehrál za Devils 74 utkání, ve kterých vstřelil čtyři góly a na šest dalších přihrál.

- Reklama -

Bude vás zajímat:


Foto/Photo by: Lisa Gansky

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -