- Reklama -

Bobrovskij bude tři týdny mimo hru, Columbus sází na tandem McElhinney – Korpisalo

- Reklama -

Hokejisté Columbusu se budou muset obejít bez svého brankáře Sergeje Bobrovského tři týdny kvůli zranění v dolní části těla. Ruský gólman nedochytal úterní zápas proti Los Angeles a musel jej nahradit Curtis McElhinney.
„Bobrovskij nás v mnoha zápasech podržel a teď budeme muset najít nové cesty, jak vyhrávat zápasy. Curtis (McElhinney) si vedl dobře a má teď šanci se ukázat,“ prohlásil generální manažer Columbusu Jarmo Kekalainen.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Bobrovskij si do svého zranění držel brankový průměr 2,52 branky na zápas a přes 90 procentní úspěšnost zásahů. Týmu pomohl vyhrát 11 z 25 zápasů, ve kterých nastoupil.
To McElhinney prozatím na svoji první výhru v sezóně čeká, při šesti startech od začátku vždy musel spolknout porážku. Nemá přitom nejhorší statistiky – průměr má 2,96 a úspěšnost zásahů těsně nad 90 procent.
Doplácí ale na formu celého týmu, který je společně s Calgary absolutně nejhorším v celé NHL. „Nestarám se o to, jak dobře nebo špatně vypadají moje čísla, důležitější jsou výsledky. Jediné, na čem záleží, jsou vítězství,“ tvrdí McElhinney.
V sobotním duelu proti NY Islanders zneškodnil McElhinney 16 z 19 střel, prohře Blue Jackets 2:3 v prodloužení ale nezabránil.
„Chytal dobře, já jsem s ním spokojen. Předvedl několik skvělých zákroků, při rozhodujícím gólu na něho jeli dva hráči. Jsem spokojen s jeho přístupem ve složitých situacích,“ komentuje výkony svého svěřence trenér Blue Jackets John Tortorella.
Na post náhradníka klub povolal Joonase Korpisala z farmy v Lake Erie. Jednadvacetiletý finský brankář za klub American Hockey League nastoupil jedenáctkrát a dvakrát zaznamenal čisté konto.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -