- Reklama -

Boedker zařídil výhru Arizony, Hanzal má další asistenci

- Reklama -

Druhé listopadové pondělí se v NHL vše soustředí na uvádění nových členů do Hokejové síně slávy, jediným „narušitelem“ byl zápas mezi Anaheimem a Arizonou. Domácí Kačeři usilující o páté vítězství v řadě předvedli povedenou první třetinu, ale ve druhém dějství přenechali iniciativu soupeři. Ve třetí části hry stihli ještě vyrovnat, ale po 78 sekundách nastavení jim sebral bod Mikkel Boedker.
Dánský útočník už předtím asistoval u branky Maxe Domiho, takže byl plným právem vyhlášen nejlepším mužem večera. Stejně tak se jím ale mohl stát zmiňovaný mladík, jenž skóroval dvakrát. Své dvě trefy vměstnal do čtyř minut v závěru prostřední třetiny.
Svým drobným dílem přispěl k výsledku také Martin Hanzal. Český útočník ve 23. minutě rozšířil svoji letošní sbírku asistencí už na třináct, když spolu s Oliverem Ekmanem-Larssonem při přesilovce obětavě zachytili soupeřovu rozehrávku v pásmu Ducks, z čehož profitoval Anthony Duclair. Ten v této sezóně vstřelil čtyři ze svých šesti gólů právě Kačerům.

Anaheim – Arizona 3:4p (2:0, 0:3, 1:0 – 0:1)

Branky a asistence: 6. Stewart (Lindholm, Kesler), 7. Kesler (Vatanen, Stoner), 52. Vatanen (Cogliano) – 23. Duclair (Ekman-Larsson, Hanzal), 36. Domi (Jeffrey, Boedker), 40. Domi, 62. Boedker.
Střely na branku: Anaheim 6-11-18-1=36, Arizona 6-12-9-1=28. Přesilovky: 1/4 – 1/5. Diváci: 13.864.
Brankáři: Andersen 24/28 – Lindbäck 33/36.
Hvězdy utkání: Boedker (ARI), Vatanen (ANA), Domi (ARI).
Česká účast: – Zbyněk Michálek (19:00, 0, 0 střel, 0+0), Martin Hanzal (22:11, -2, 4 střely, 0+1).
Foto/Photo by: Bridget Samuels

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -