- Reklama -

Bojovník Robyn Regehr už si další sezónu asi nepřidá

- Reklama -

Finále v roce 2004, titul o deset let později. Robyn Regehr bude mít při ohlédnutí za svojí kariérou na co vzpomínat. Pomalu už může už začít, sobotní utkání mezi Los Angeles a San Jose bylo asi posledním, do kterého nastoupil.
„Byl to pravděpodobně poslední profesionální zápas, který jsem odehrál,“ ponechal svým fanouškům ještě jiskřičku naděje, ale názor už zřejmě nezmění, jak naznačují další jeho slova.
„Když jsem sem přišel, ptal se mě Dean Lombardi, jak dlouho si myslím, že bych mohl hrát. Odpověděl jsem, že dva roky natvrdo a potom se uvidí, co na to řekne moje tělo. Dneska si myslím, že je čas posunout se dál a otevřít novou kapitolu svého života,“ říká 35letý obránce.
Do té hokejové, nadepsané NHL, zapsal první poznámky v roce 1998, když ho Colorado draftovalo z devatenáctého místa. Za Avalanche však nikdy nenastoupil, v únoru 1999 získalo jeho práva Calgary při výměně Theorena Fleuryho. S Plameny spojil svůj osud na dlouhých jedenáct sezón, s nimi se podíval do finále Stanley Cupu. V roce 2004 ale zatím jen sledoval, jak se po výhře v sedmém zápase radují hráči Tampy.
Loni už mohl slavný pohár zvednout nad hlavu sám – a stejně jako při jeho minulé cestě těsně pod vrchol u toho byl trenér Darryl Sutter.

„Robyn není jen výborným hráčem, ale je také velkou osobností. Když jsme ho k nám přivedli, měli jsme tu hodně mladých obránců. Když se podíváte na jejich výkony, vidíte, že se od něho hodně naučili,“ nabízí kouč Králů své zhodnocení kvalit rodáka z brazilského Recife. „Každý z těchhle kluků bude Robyna postrádat, ale musejí udělat další krok kupředu.“
Kromě Calgary a Los Angeles má Regehr ve své pracovní knížce zapsáno ještě dvouleté působení v Buffalu. V červnu 2011 sem přišel spolu s Alešem Kotalíkem výměnou za Chrise Butlera a Paula Byrona (Sabres získali ještě právo volit ve druhém kole draftu 2012). Když o služby účastníka turínské olympiády projevili v dubnu 2013 zájem Kings, museli Šavlím nabídnout dvě druhé volby v draftu.
Defenzivně laděný zadák přemýšlel o odchodu do hokejového důchodu už loni, po zisku titulu k tomu byla ideální příležitost. Nakonec se rozhodl přidat si (alespoň) ještě jednu sezónu, takže počet svých startů v NHL posunul na 1089. Nasbíral 199 kanadských bodů, ale vypovídací hodnotu mají i jeho další statistiky – v průměru kolem 180 hitů a 110 zblokovaných střel za sezónu, 972 trestných minut celkem.
„Při rozhodování o konci jsem zvažoval spoustu věcí – stav svého těla, rodinné důvody a další. Jde o důležité rozhodnutí, ale myslím, že už padlo,“ přece jen si nechá ještě lehce pootevřená zadní vrátka Robyn Regehr.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -