- Reklama -

Bolest je pryč, cítím se výborně, hlásí Ondřej Palát

- Reklama -

Asi si ještě vzpomenete na jeho tvář zkřivenou bolestí. Ale už je to pryč. Český hokejista Ondřej Palát se po marodění s blíže nespecifikovaným zraněním v dolní části těla vrací do hry. A určitě dřív, než se původně čekalo. Útočník Tampy Bay nastoupí v pátečním utkání proti Detroitu Red Wings.
Palát přišel k újmě 10. března. V utkání na ledě Montrealu si zranil nohu, do které schytal prudkou ránu pukem. Dobu potřebnou k jeho rekonvalescenci lékaři odhadovali na dva až tři týdny. Zdravotní problémy sice Paláta na pár dní zbrzdily, aktuálně se však zdá, že je vše znovu v pořádku.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Rodák z Frýdku-Místku totiž nechyběl na posledních dvou trénincích Lightning. „Po včerejším tréninku se cítím velice dobře. Bolest je pryč,“ sdělil Palát. „Cítím, že můžu nastoupit. Na páteční zápas jsem stoprocentně připravený. Jsou to utkání, ve kterých nesmíte chybět.“
V tabulce Východní konference patří Tampě Bay třetí příčka, na vedoucí Montreal ztrácí čtyři body. Do konce základní části zbývá Bleskům odehrát jedenáct utkání.
„Ondřej poskytuje naší ofenzivě mnohem větší stabilitu. Je nedílnou součástí lajny s Johnnym (Tyler Johnson) a Kučerovem, v níž dělá tolik potřebnou černou práci, získává kotouče. Dělají to všichni tři, ale Ondřej v tomhle vyniká. Jeho návrat je pro nás v tomhle nesmírně důležitý,“ prohlásil hlavní kouč Jon Cooper.

Nikita Kučerov a Ondřej Palát slaví gól v zápase proti Avs, 22.2. 2015

- Reklama -

Palát věří, že ho v pátek diváci v Amalie Arena na ledě skutečně uvidí. Místo v sestavě mu uvolní Mike Angelidis, kterého vedení klubu vrátilo do záložního celku Syracuse Crunch (AHL). „Pokud bych cítil, že mě to zranění ještě nějakým způsobem limituje, tak bych určitě nehrál. Ale myslím si, že jsem dokonale připravený a už se nemohu dočkat,“ ubezpečil Palát.
Hráč s číslem 18 na zádech vynechal prozatím tří utkání (bilance Tampy v těchto zápasech: 1-1-1). „Mysleli jsme si, že by se mohl vrátit tento víkend, nejspíš v nedělním duelu s Bostonem,“ uvedl Cooper, jenž přiznává, že Palátova absence byla pro Tampu Bay citelnou ztrátou.
„Existují houževnatí hráči a tím je i Palát. Nebojí se obtížných momentů, jako je blokování těch nejtvrdších střel. Hodí se do všech herních situací, přesilovek i oslabení. Takového hráče je těžké nahradit.“
Palát odehrál v letošní sezóně NHL 64 utkání, ve kterých nasbíral 52 kanadských bodů za 15 branek a 37 přihrávek. V týmové produktivitě mu patří čtvrté místo. Lépe si vedou pouze Tyler Johnson, Steven Stamkos (oba 65 bodů) a Nikita Kučerov (57).
„Pro každého hráče je vždy nepříjemné, když kvůli zranění nemůže hrát. Cítil jsem se kvůli tomu hrozně. Sledoval jsem kluky, jak hrají nebo v šatně. Jste prostě nadšení, že se můžete vrátit do hry,“ vysvětlil Palát.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -