- Reklama -

Bolts a Kings obchodovali. Slovenský brankář se vrací do Kalifornie

- Reklama -

Fanshop týmu
Slovenský gólman Peter Budaj se po necelých dvou sezónách vrací do Los Angeles. Tampa jej ve středu vyměnila za útočníka Andyho Andreoffa.
Pětatřicetiletý rodák z Banské Bystrice odchytal v uplynulé sezóně za Lightning jen osm duelů s úspěšností zákroků 87,6 % a průměrem 3,77 inkasovaných gólů na zápas. Na Floridu se Budaj stěhoval v únoru 2017 v trejdu za brankáře Bena Bishopa.


V Kalifornii se přitom slovenskému veteránovi dařilo mnohem více. V letech 2015 až 2017 strážil svatyni Králů v 54 utkáních s bilancí 28-20-3, úspěšností 91,6 %, průměrem 2,15 a sedmi čistými konty.

Z aktuální dvouleté smlouvy zbývá Budajovi ještě jeden rok s platem 1,025 miliónů dolarů.
Sedmadvacetietý Andreoff, jehož Kings draftovali v roce 2011 z celkového 180. místa, naskočil v posledním ročníku do 45 zápasů se ziskem devíti bodů (3+6). Tvrdý forvard by měl v Tampě působit ve třetí nebo čtvrté formaci.
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -