- Reklama -

Bondra o Capitals: K titulu jsou stále blíž

- Reklama -

První krok na svém putování NHL udělali hokejisté Washingtonu 9. října 1974. Na den přesně o čtyřicet roků později otevřeli novou sezónu zápasem s Montrealem. Mezi gratulanty, kteří byli při té příležitosti pozváni, nechyběl ani nejproduktivnější hráč v historii klubu Peter Bondra.
Slovenský kanonýr v období od začátku 90. let do celosezónní výluky v roce 2004 zaznamenal v dresu Capitals 472 branek a 353 asistencí, ale v play off se jen jednou podíval dál než do druhého kola. Prohrané finále Stanleyova poháru s Detroitem v roce 1998 (0:4 na zápasy) je ostatně jediným výraznějším úspěchem týmu z hlavního města Spojených států. Bondra nicméně věří, že mužstvo, pro které loni skončila sezóna už po základní části, má před sebou světlejší budoucnost.
„Blížíme se k cíli. Tohle by mohla být sezóna, kdy získáme titul,“ vysloví smělou prognózu bývalý generální manažer reprezentačního týmu našich východních sousedů.
Bondra byl včera jedním z aktérů slavnostního buly. Společnost mu dělali další klubové legendy Rod Langway, Craig Laughlin a Sylvain Cote. Všichni oblečení do dresů z Winter Classic 2011, vytvořených po vzoru prvních trikotů Capitals z roku 1974.
Jejich následníci vedení Alexandrem Ovečkinem, potenciálním Bondrovým nástupcem na trůnu (ruský útočník za rodákem z Lucku zaostává o padesát branek a jedenáct bodů), jim ale radost neudělali. Úvodní etapu na avizované cestě za titulem dokončili se ziskem jednoho bodu, Montrealu podlehli 1:2 po samostatných nájezdech.
Autorem jediné trefy Capitals byl švédský zelenáč Andre Burakovsky. Vstřelit gól hned při premiéře ve slavné soutěži se z washingtonských hokejistů povedlo naposledy právě Ovečkinovi a spolu s ním také Jakubu Klepišovi v roce 2005. „Bylo to úžasné a ohromné. Skvělý moment, ale byl by mnohem lepší, kdybychom vyhráli,“ pronesl.
Burakovsky byl jedním z „viníků“, proč se to nepovedlo. V páté sérii nájezdů za nerozhodného stavu 2:2 svůj pokus neproměnil, zatímco Brendan Gallagher ano.
Foto/Photo by: M. Richter

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -