- Reklama -

Boston hledá rytíře na bílém koni, který spasí jeho ofenzívu. Bude to Eberle?

- Reklama -

Tak na tuhle cestu do Kalifornie nebudou hráči Bostonu vzpomínat v dobrém. Prohráli s Anaheimem, nestačili na LA Kings, a aby měli na co vzpomínat, tak jim na rozloučenou naložilo San Jose sedm branek. Tento krutý příděl jde částečně na vrub prořídlé obranně, jež stále čeká na návrat svého vůdce Zdena Cháry. Ale obrana paradoxně není to, co Medvědy tíží nejvíce.
Generální manažer Bostonu Peter Chiarelli hřímá především nad neefektivní ofenzívou, kterou by v nejbližší době rád posílil čerstvým úlovkem. A tak se na scéně opět objevuje Jordan Eberle (na snímku), kolem kterého krouží jako sup už nejeden manažer v nejvyšší zámořské soutěži.
Chiarelli jednal s vedením Edmontonu už před začátkem letošní sezony. Tehdy byl v centru pozornosti obránce Johnny Boychuk, jehož novým domovem se nakonec stal Long Island. Rozhovory mezi oběma týmy se ale týkaly i dalších hráčů Bruins. Především centra Chrise Kellyho, a pravděpodobně i brankářů Niklase Svedberga a Malcolma Subbana. I díky tomu převládá přesvědčení, že Chiarelli má na Eberleho spadeno již delší dobu.


Díra, která zeje v první formaci Bruins po odchodu Jaromea Iginly, zůstává stále bolestivým místem celého týmu. K tomu se ještě přidaly dlouhodobé zdravotní problémy českého útočníka Davida Krejčího, který letos odehrál jen 11 utkání. Ve výsledku je tak Boston druhým nejhůře střílejícím mužstvem mezi první desítkou týmů ve Východní konferenci.
Hůře si vedou pouze Panteři z Floridy, ale ti také odehráli o tři zápasy méně. Střelecká mizérie se naplno projevila v posledních šesti střetnutích. Medvědi pálili do černého pouze desetkrát, ve dvou případech jim obrana soupeře nepovolila ani jeden gól a v součtu si připsali pouze tři body. To vše si říká o změnu.
A Eberle, který loni nastřádal 28 branek a celkem 65 bodů, by mohl být řešením. Opačným směrem by mohl putovat Loui Eriksson nebo Reilly Smith, a zřejmě i nějaký ten výběr v draftu. I když oba zmínění hráči nastupují na pravém křídle, tedy tam, kde to Boston bolí nejvíce, prekérní situaci by mohlo vyřešit trvalé nasazení českého mladíka Davida Pastrňáka.
Asi nebude překvapením, že o výměně Louie Erikssona se čile spekuluje už nějaký ten pátek. Švédský útočník se ne a ne uchytit v systému Bruins. Nedařilo se mu už loni a ani letos to není žádná sláva – jen tři góly za 27 zápasů. Ale ještě za časů, kdy nastupoval za Dallas Stars, patřil k velmi obávaným střelcům. Navíc je spolehlivý při hře dozadu a Oilers teď nutně potřebují útočníky, kteří jsou schopni operovat po celé šíři kluziště.
A ještě taková zajímavost – součástí výměny by se mohl stát i Joe Morrow. Obránce Bruins je rodákem právě z Edmontonu, v roce 2011 byl draftován v prvním kole a letos odehrál premiérových 14 zápasů v NHL.
Situace je prostě taková, že Boston potřebuje pookřát v ofenzívě, a získat v NHL již zaběhlého a spolehlivého střelce. Zatím si nejvíce branek připsali Reilly Smith a Brad Marchand – oba mířili přesně jen šestkrát. Hned 92 hráčů NHL je na tom momentálně lépe. Naopak Olejáři potřebují trochu odlehčit své útočné baterie a posílit i ostatní články týmu, aby nebyl tak jednostranně zaměřený dopředu.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -