- Reklama -

Boston lovil mezi studenty. Podepsal smlouvu s mladíkem, jenž trápil Čechy i Slováky

- Reklama -

Jednadvacetiletý útočník Ryan Donato, který poslední tři sezóny hájil dres Harvardské univerzity, podepsal v neděli dvouletý vstupní kontrakt s celkem Bruins.
Rodáka z Massachusetts draftoval Boston v roce 2014 ve druhém kole z celkového 56. místa. V tomto ročníku Donato za Harvard posbíral ve 29 duelech 43 bodů (26+17), což mu vyneslo nominaci na Cenu Hobeye Bakera pro nejlepšího univerzitního hráče. V nedávné minulosti se touto trofejí mohli pochlubit například Johnny Gaudreau (2014) či Jack Eichel (2015).


Čeští a slovenští fanoušci Donata ve větší míře zaregistrovali během turnaje na zimních hrách v Koreji, na nichž šikovný centr vsítil za pět zápasu pět gólů. Tři z nich přitom padly proti České republice a Slovensku.
V základní skupině porazili Američané Slovensko 2:1 právě díky dvěma Donatovým brankám (video ZDE). V dramatickém čtvrtfinále s Čechy pak syn bývalého forvarda Teda Donata vsítil úvodní gól utkání.
Podle novináře Joea Haggertyho ze stanice NBC by mohl Donato za Bruins poprvé naskočit už v pondělním duelu proti Columbusu.


Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -