- Reklama -

Boston nabízí Pastrňákovi šest miliónů dolarů ročně, délku kontraktu si může zvolit

- Reklama -

Prázdniny pomalu končí, všichni hráči NHL už se dávno pilně připravují na novou sezónu. Za zhruba dva týdny budou jednotlivým klubům začínat přípravné kempy. Hodně hráčů přitom stále nemá jasno, kde budou v nadcházející sezóně nastupovat. Jedním z nejlepších českých hokejistů bez smlouvy je stále také David Pastrňák.
Jelikož se jednání opravdu dlouho vlečou, rozhodli se v Bostonu informovat o aktuální situaci veřejnost. Podle článku listu Boston Globe má Pastrňák na stole nabídku na šest miliónů ročně, smlouva by měla být uzavřena na šest nebo sedm let.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Podle Kevina Paula Duponta z Boston Globe je délka proměnlivá, o počtu let si má rozhodnout sám jednadvacetiletý hokejista. David Pastrňák byl loni se 70 body (34+36) druhým nejproduktivnějším hráčem Bruins, lepší byl jenom Brad Marchand, který skončil s 85 body na pátém místě kanadského bodování NHL. Český forvard se s 34 přesnými zásahy dostal na desáté místo mezi střelci.
Pastrňákovi skončila nováčkovská smlouva a nyní jedná o kontraktu, který ho může zajistit na celý život. Boston má aktuálně pod platovým stropem 10,1 miliónů dolarů. Pokud by nedošlo k uzavření dlouhodobé smlouvy, spekulovalo se rovněž o možnosti překlenovacího dvouletého kontraktu. Další možností je výměna, také o ní byla řeč.
Generální manažer Bruins Don Sweeney ji nicméně v polovině srpna rázně popřel. „Máme ho rádi. Pastrňáka měnit nebudeme,“ vzkázal prostřednictvím bostonských novin.
Embed from Getty Images
Nejpravděpodobnější se stále jeví víceletá smlouva. Pokud by Pastrňák podepsal dohodu s šestiletým ročním platem, stal by se jedním z nejlépe placených Čechů v soutěži. V sestavě Bostonu by byl za Krejčím, Bergeronem a Marchandem, na stejné úrovni jako Backes, čtvrtým nejlépe placeným útočníkem. Z ostatních hráčů bere víc ještě brankář Tuukka Rask.
Pro srovnání, Bradu Marchandovi garantuje současná smlouva průměrný roční příjem 6,125 miliónu dolarů, což je také částka odečítaná z platového stropu Bruins. Nejdražším hráčem týmu je se 7,25 milióny David Krejčí.
Ve velmi podobné situaci jako Pastrňák byl letos Leon Draisaitl z Edmontonu. Jednadvacetiletý forvard taktéž ukončil nováčkovskou smlouvu a jednal s Oilers o nové spolupráci. Byl o něco produktivnější než Čech, se 77 body skončil na osmém místě v bodování NHL. Německý hračička už má nějakou dobu o své budoucnosti jasno, nedávno podepsal na osm let za 68 miliónů dolarů.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -