- Reklama -

Boston začíná s prodejem lístků na play-off. Plány se mu pokusí překazit Jágrova Florida

- Reklama -

Boston Bruins se chystají zahájit prodej vstupenek na play-off, přestože nemají účast ve vyřazovacích bojích ještě zdaleka jistou. Lístky na jednotlivá utkání prvního kola budou podporovatelům celku z Massachusetts k dispozici od pátečního rána.
Klub se veze na optimistické náladě z minulého týdne, kdy porazil nejen slabou Carolinu, ale také dva špičkové celky. Na domácím ledě se mu podařilo obrat o body Anaheim i New York Rangers.


Vstupte do světa statistik NHL


„Když hrajete s takovými top týmy, jakými jsou Anaheim a NY Rangers, musíte hrát nejlépe, jak umíte,“ citoval slova kouče Claudea Juliena Fluto Shinzawa z deníku Boston Globe. „Musel jsem využít celou svou lavičku. V těchto dnech totiž hrajeme o všechno.“
Bruins se momentálně nacházejí na druhém „wild card spotu“ s tříbodovým náskokem na Ottawu.
Wild card ve Východní konferenci:

  1. Washington 92 bodů
  2. Boston 89 bodů

———————

- Reklama -
  1. Ottawa 86 bodů
  2. Florida 85 bodů

Pokud však Sens v úterý (vs. Detroit) a ve čtvrtek (vs. Tampa Bay) vyhrají a Boston v týchž dnech své zápasy ztratí (vs. Florida, vs. Detroit), bude to právě kanadský celek, který se posune na poslední postupovou pozici. Senators navíc v rukou drží trumf v podobě jednoho zbývajícího utkání navíc.
V případě naplnění výše nastíněného scénáře by vedení bostonského klubu svým fanouškům peníze za zakoupené vstupenky vrátilo.

Reilly Smith (#18) a Carl Soderberg se radují z gólu v zápase proti Rangers, 28.3. 2015
Ve hře o Stanley Cup setrvává také jejich dnešní soupeř. Panthers ztrácejí na Bruins čtyři body.
Floridský celek táhne do play-off trio Jágr-Huberdeau-Barkov, jež si v posledních čtyřech zápasech připsalo šest gólů a 16 bodů.
„Už od prvního dne je znát, že to Jágr s těmi dvěma mladíky umí,“ svěřil se kouč Gerard Gallant Georgi Richardsovi z deníku Miami Herald. „Tato lajna je dobrá nejen v rámci tohoto týmu. Vynikali by kdekoliv v NHL. Přesně tohle jsme potřebovali,“ dodal nadšený trenér.
Český veterán naposledy upoutal pozornost v neděli, kdy dvěma góly dopomohl Floridě k vítězství nad Ottawou. Třiačtyřicetiletý útočník si ve 14 utkáních odehraných za Panthers připsal 12 bodů.
„Jak už jsem řekl dříve, ti dva nepotřebují ničí pomoc,“ poznamenal Jágr na adresu svých spoluhráčů z útoku. „Jsou nesmírně talentovaní a jsem přesvědčený, že do dvou let budou ještě lepší. Způsobem, jakým hrají, mohou klidně vyhrát Pohár. Všichni vidí, že se neustále zlepšují.“
V cestě za Pohárem jim však letos stojí právě Boston, který dnes potřebují Jágr a spol. nutně porazit. V opačném případě budou jejich naděje na play-off již jen čistě teoretické.
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -