- Reklama -

Bostonský pád pokračuje. Medvědi už jsou mimo postupové příčky

- Reklama -

Minulou neděli se ještě přetahovali s Washingtonem o sedmé místo ve Východní konferenci a tři body je dělily od Detroitu na třetí příčce Atlantické divize. Jenže potom přišlo pět porážek v řadě v kombinaci se sedmizápasovou šňůrou úspěchů Ottawy a Bruins jsou najednou mimo postupové vody. Jeden z nejslavnějších klubů NHL a dvojnásobný finalista z posledních čtyř let by v play off chyběl poprvé od roku 2007.
„Nějakou dobu byla naše pozice v tabulce velice dobrá. To, že jsme si nechali šanci proklouznout mezi prsty, hodně lidí v kabině štve. Ale pořád není nic ztraceno, pořád se ještě můžeme do play off dostat. Máme před sebou ještě devět zápasů, to by mohlo vyjít,“ burcuje spoluhráče Brad Marchand.
Medvědi jsou přitom soupeřem, před kterým se lépe postavené týmy roztřesou. Na přelomu ledna a února dvakrát v krátkém sledu porazili NY Islanders, výrazně kladnou bilanci mají letos s Detroitem, v polovině března vynulovali Pittsburgh. Jenže v relativně nedávné době najdeme na seznamu jejich výsledků také porážky s Edmontonem, Buffalem či Carolinou, tedy mužstvy z ligového podpalubí.
„Byly roky, kdy nás novináři označovali za tým pánů Jekylla a Hydea. Myslím, že si letos tenhle titul zase zasloužíme,“ povzdechne si Chris Kelly v rozhovoru pro Boston Globe. „Moc bych si přál, abych mohl vysvětlit, proč máme tak úspěšné série a potom zase šňůry, kdy se nám nedaří. Potřebovali bychom zase další povedenou sérii.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Po nedělní porážce 3:5 v Tampě si svěřenci Claudea Juliena mohli dopřát nebývale dlouhý třídenní odpočinek. Soupeři, kteří na ně čekají v dalších dvou utkáních, patří k ligové elitě (Anaheim, NY Rangers), ale třeba se Medvědům podaří potvrdit výše zmiňované pravidlo, že proti takovým se jim vede lépe než proti papírovým outsiderům.
„Jestli vládne v kabině poraženecká nálada? Nikoliv,“ odmítá Kelly. „Prohráli jsme některé důležité zápasy, ale stále máme osud ve vlastních rukou. Je před námi ještě devět utkání. Pokud v nich podáme kvalitní výkon, dobrá věc se může podařit.“
Marchand však svým vyjádřením po posledním zápase trochu sráží spoluhráčův optimismus. „Je to frustrující. Když se podíváte na ostatní týmy, s nimiž bojujeme o postup, hrají každý večer výborně. To se o nás říct nedá.“
Fakta mu dávají za pravdu. Washington před sobotní porážkou s Winnipegem zvítězil třikrát po sobě, sérii zahájil právě vzájemným střetnutím s Bruins. Ottawa zaznamenala sedm úspěchů v řadě a patnáct z posledních sedmnácti startů. Zezadu útočící Florida držící se stébla naděje získala od 7. března deset bodů ze čtrnácti možných.
„Všichni se musíme zlepšit. Pokud to neuděláme, bude nás to stát sezónu,“ uzavírá Marchand.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -