- Reklama -

Boudreau dostane dvě šance navíc. V Anaheimu prodloužil do roku 2017

- Reklama -

Pod vedením Bruce Boudreaua vyhráli hokejisté Anaheimu během necelých tří sezón 111 ze 188 zápasů. Dvakrát získali divizní titul, ale v play off pouze jednou přešli do dalšího kola. Majitelé klubu nicméně věří, že síla mužstva se v brzké době prokáže, a současnému trenérovi Ducks vyslovili důvěru až do léta 2017.
„Bruce odvedl za posledních pár let velmi kvalitní práci a zaslouží si šanci dovést tenhle tým dál do play off,“ říká generální manažer Bob Murray.
V předešlém ročníku skončili Kačeři o bod za držiteli Prezidentovy trofeje z Bostonu. Do vyřazovacích bojů tedy vstupovali z pozice nejvýše nasazeného celku nejen Pacifické divize, ale celé Západní konference. V úvodním kole ji potvrdili postupem přes Dallas (4:2 na zápasy), ale v další fázi podlehli 3:4 pozdějším šampionům z Los Angeles. Nevyužili přitom dvou mečbolů, klíčový zápas na domácím ledě prohráli 2:6.
„Myslím, že loni jsme byli velmi blízko úspěchu,“ domnívá se muž, který v lednu oslaví šedesáté narozeniny. „Zkušenosti, které mladí kluci v minulém roce nasbírali, by nám měly pomoci. Navíc posily jako Ryan Kesler a Nate Thompson, abych jmenoval ty dvě největší, jsou opravdu kvalitní. V minulosti nám všichni předpovídali, že budeme bojovat o play off. Boj nás čeká i nyní, protože západ je velice silný.“
Bruce Boudreau se ujal funkce hlavního trenéra Anaheimu v listopadu 2011, jen pár dnů poté, co byl propuštěn z Washingtonu. Rovněž u Capitals se mu vedlo podobně jako v poslední době v Kalifornii – se svými svěřenci sice čtyřikrát získal divizní titul a jednou dokonce i Prezidentovu trofej, ale jeho maximem v play off bylo konferenční semifinále. Tohle prokletí by bývalý útočník Toronta a Chicaga konečně rád zlomil.
„Důvěra Ducks, že můžu vést jejich tým, pro mě moc znamená. Do budoucna je pro mě hodně důležitá. Moje rodina si Kalifornii zamilovala, takže je milé, že jsme se na nové smlouvě dohodli už nyní, místo abych si s tím dělal starosti celou sezónu. Je to po všech stránkách dobré,“ děkuje nadřízeným za novou smlouvu Bruce Boudreau.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -