- Reklama -

Boudreau uspěl v Anaheimu. V Minnesotě je spokojený i bez velkých hvězd

- Reklama -

Asi každý hokejista i trenér sní o tom, že se vrátí do místa svého minulého působiště vítězně. Kouči Minnesoty se to podařilo. Bruce Boudreau se v neděli vrátil s Wild do Anaheimu, kde dlouhá léta trénoval, a vyhrál tady 2:1.
„Je vždycky skvělé vrátit se zpátky,“ řekl zkušený kouč. „Viděl jsem obrovské množství lidí, které tu znám. A můžu říct, že mě přijali skvěle.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Boudreau hrál v Anaheimu první utkání od 29. dubna, kdy ho z organizace Ducks propustili. Vyhazov přišel dva dny po prohraném sedmém zápase v prvním kole play off s Nashvillem. Kouč Divochů si tak dal pěkný dárek. V pondělí totiž oslavil 62. narozeniny.
V posledních dnech dal na téma návratu do Anaheimu hodně rozhovorů a nijak neskrýval, že asi bude trochu nervózní. Vždyť tenhle zážitek už prodělal, když se s Anaheimem vracel 23. prosince 2013 do Washingtonu. Také ho bombardovali novináři.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Zájem médií mu ale kupodivu nevadí. „Děláte si ze mě legraci? Miluju to,“ řekl klidně. „Když vyhrajete, je snadné odpovídat na otázky. Vždycky je skvělé vrátit se zpátky. Potkal jsem tady hodně známých a kamarádů.“
Minnesota byla v Honda Center po celý večer střelecky aktivnější. V góly proměnila jen dvě střely, ve druhé třetině se trefili Matt Dumba a Jared Spurgeon. Obrátili tím skóre na svou stranu, protože Kačeři od 12. minuty vedli o brance Ryana Keslera.
Trenér Boudreau chtěl mít jistotu, že hráči chápou význam zápasu. Nezmiňoval přímo svůj osobní zájem na něm, ale jen ti nejpomalejší by se sami nedovtípili. „Dá se říct, že se na to těšil,“ všiml si Zach Parise. „Z různých malých nápověd, které celý týden vysílal, jsme věděli, jak moc důležitý zápas to pro něj je. Je to stejné, jako když jste hráč a nastoupíte proti svému bývalému týmu. Chcete vyhrát hrozně moc.“
Boudreaův dopad na nová mužstva byl vždycky téměř okamžitý. Ať už ve Washingtonu nebo v Anaheimu. Po necelé polovině sezóny je jasné, že se mu daří i v Minnesotě, se kterou drží druhé místo v Centrální divizi dva body za Chicagem, přitom má o tři odehrané zápasy méně.
„Bruslení celého našeho týmu je výborné,“ pochválil své hráče před pár dny. „Uvědomil jsem si tady, že k úspěchu nemusíte mít velké fyzicky hrající týmy, jako jsem měl skoro deset let ve Washingtonu nebo v Anaheimu. Abychom byli dál úspěšní, musíme hrát dál v rychlosti. Musíme držet pohromadě jako tým, protože tady nemáme žádnou superstar, jaké jsem měl k dispozici v minulých týmech.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -