- Reklama -

Bouřlivák John Tortorella prodloužil s Columbusem o další dva roky

- Reklama -

Fanshop týmuNespoutaný. Zažraný. Nepříjemný. Náročný. Tahle všechna a mnohá další jim podobná adjektiva se derou na mysl, když se řekne jméno současného kouče Blue Jackets Johna Tortorelly. Výbušná povaha trenéra, který vyhrál Stanley Cup s Tampou v roce 2004, mu nadělala spoustu nepřátel. Má ale i své zastánce – v Columbusu dostal novou smlouvu. V klubu by měl zůstat minimálně do sezony 2020-2021.
Září by se v Columbusu mohlo přejmenovat na prodlužovací měsíc. Kromě hlavního kouče se nových smluv dočkali i prezident klubu John Davidson, GM Jarmo Kekäläinen ajeho asistent Bill Zito. Hodnota smlouvy pro lodivoda Blue Jackets není známa. Předpokládá se ale, že si oproti současným dvěma milionům dolarů za sezonu polepšil.
„Jsem velice šťastný, že můžu dál pracovat s tímto týmem, protože jej mám rád. To je ta nejdůležitější věc,“ nechal se na tiskovce slyšet americký trenér. „Vyvíjí se nejen hráči, ale i my v realizačním týmu. Jsem vděčný za tuto příležitost a loajalitu, která mi dovoluje pracovat dále u mužstva,“ vyjádřil se Torts.
Prodloužení kontraktů se setkalo s pozitivní odezvou i v hráčské kabině. Kapitán Nick Foligno prodloužení smluv zákulisním postavám považuje za znak stability. „Jsou vynikající v tom, jak nás o všem informují. Neustále probíhá dialog, máme pocit, že všichni táhneme za jeden provaz,“ sdělil novinářům brzy jednatřicetiletý útočník.
První kolo zatím maximem
Šedesátiletý Tortorella má za sebou úspěšnou kariéru, kterou začal jako asistent trenéra Buffala. Poprvé se stal hlavním koučem u Rangers v sezoně 1999-2000, avšak pouze jako záskok na čtyři utkání. Hned v průběhu následujícího ročníku nastoupil na lavičku Tampy Bay a s ní získal i svůj dosud jediný Stanley Cup v roce 2004. Dvakrát koučoval výběr USA na mistrovství světa, v roce 2016 také na Světovém poháru.

Po úspěšné štaci na Floridě, kdy kromě poháru Lorda Stanleye získal i Jack Adams Trophy pro nejlepšího trenéra, strávil pětiletku u New York Rangers. Tam však s ambiciózním týmem nenaplnil očekávání a prosakovaly informace, že se hráči obrátili proti němu.
Po vyhazovu z Rangers se společně se svým asistentem Mikem Sullivanem upsal Vancouveru. V něm však vydrželi pouhou sezonu, kdy temperamentní kouč na sebe upozornil například tím, že se snažil po zápase dostat do šatny Calgary a vyříkat si svůj pohled na věc s ostatními. Poté se cesty těchto dvou mužů rozdělili – Sullivan odešel do Pittsburghu, kde vyhrál dva Stanley Cupy za sebou a metr sedmdesát tři centimetrů vysoký kouč nastoupil oživit Columbus.
Svým drilem dokázal změnit někdejšího otloukánka soutěže v mužstvo, se kterým se musí počítat. Za svoji práci byl v loňském roce odměněn svojí druhou Jack Adams Trophy. Zatím se však s Blue Jackets nedokázal dostat přes první kolo play-off. Nastane nyní čas Modrokabátníků?
Titulní foto: Icon Sportswire
Fanda NHL

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -