- Reklama -

Brad Richards po patnácti sezonách v NHL ukončil kariéru

- Reklama -

Kanadský útočník a dvojnásobný vítěz Stanley Cupu Brad Richards ukončil v šestatřiceti letech aktivní kariéru. Během patnácti let v elitní zámořské soutěži působil v pěti týmech. Postupně oblékl dres Tampy Bay, Dallasu, New Yorku Rangers, Chicaga a Detroitu.
„Chci poděkovat fanouškům a pěti organizacím, za které jsem hrál. Jedná se o Tampu Bay, Dallas a tři týmy z Original Six (skupina šesti týmů, z nichž se skládala NHL ve 25 sezónách mezi lety 1942-67) – NY Rangers, Chicago a Detroit,“ uvedl Richards v prohlášení vydaném hráčskou asociací NHLPA.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Během působení v těchto týmech jsem potkal mnoho skvělých lidí. Chci také poděkovat všem zaměstnancům a členům managementu těchto organizací za veškerou pomoc a podporu, kterou mi poskytovali. Vážím si i všech lékařů a kondičních trenérů, kteří mi svou neúnavnou prací pomohli hrát a zůstat zdravý,“ prohlásil.
Richardse draftovali v roce 1998 v třetím kole jako celkově 64. v pořadí zástupci Tampy Bay. V NHL debutoval v sezóně 2000-01 a čtyři roky později byl u toho, když Lightning poprvé ve své klubové historii vybojovali Stanley Cupu. Další pohárový triumf slavil s Chicagem v roce 2015.
„Děkuji všem mým trenérům za to, co mě naučili, a že mě neustále hnali kupředu, abych se zlepšoval. Děkuji jim i za to, že mi dali příležitost hrát tuto skvělou hru. Slavná vítězství s Tampou Bay a Chicagem ve Stanley Cupu jsou nejlepší momenty mojí kariéry, na které budu vzpomínat do konce života. Nic se nevyrovná oslavám s týmem a pocitu, že jste společně dosáhli něčeho velkého,“ uvedl Richards.
„Měl jsem mnoho vynikajících spoluhráčů a s mnohými z nich jsem navázal hluboké přátelské vztahy, jichž si nesmírně vážím. Prožili jsme spolu báječné chvíle, na které nikdy nezapomenu,“ dodal rodák z Murray Harbour (kanadská provincie Ostrov prince Edwarda).
Držitel Conn Smythe Trophy (nejužitečnější hráč play off) a Lady Byng Trophy (nejslušnější hráč) ze sezóny 2003-04 odehrál v základní části NHL 1126 utkání, ve kterých si připsal 932 bodů za 298 branek a 634 přihrávek. Ve vyřazovacích bojích stihl v 146 startech 105 bodů, 37 gólů a 68 asistencí.
„V neposlední řadě chci poděkovat těm nejdůležitějším lidem v mém životě – mámě (Delite), tátovi (Glen) a sestře (Paige), kteří při mě vždycky stáli. A samozřejmě nesmím opomenout zmínit mou ženu Rechelle a syna Luca. Nyní s nimi budu moci trávit mnohem více času, což moje rozhodnutí dost ulehčilo.“
Foto/Photo by: Sarah A.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -