- Reklama -

Braden Holtby: V bráně Kanady by měl začít Carey Price

- Reklama -

Je úřadujícím držitelem Vezina Trophy, tedy nejlepším brankářem uplynulé sezóny NHL, přesto je ochoten své místo v brance Kanady přepustit. Braden Holtby není podle vlastních slov favoritem na místo jedničky javorového listu na Světovém poháru. Tím je podle něj Carey Price.
„Každý z nás chce chytat, ale pokud bude Carey zdravý, není důvod nejít do brány s ním,“ řekl gólman Washingtonu Capitals. „Má mezinárodní zkušenosti, je to logická volba. Půjdu do toho, budu tvrdě makat, udělám všechno, abych podpořil tým, ať už budu chytat nebo jen krýt záda někomu jinému.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Spolu s Holtbym a Pricem dotváří nominované brankářské trio Kanady ještě Corey Crawford z Chicaga. Problémem je, že Price vynechal loni 70 zápasů kvůli zranění. Má zlato z olympiády ze Soči a celkově nejvíc mezinárodních zkušeností. V roce 2015 dostal Vezina Trophy. Loni sice vyhrál 10 ze 12 utkání, ke kterým nastoupil, většinu sezóny ale nebyl Montrealu k dispozici.
Holtby vyhrál loni 48 utkání, čímž vyrovnal rekord Martina Brodeura (s New Jersey 2006-07). Za Kanadu nastoupil v roce 2007 na mistrovství světa juniorů do 18 let. Crawford je držitelem dvou prstenů za vyhraný Stanley Cup (2013 a 2015), Kanadu ale nikdy nereprezentoval.
„Ještě jsem to nezažil. Bude zábava užít si tu atmosféru, zvlášť na domácí půdě,“ řekl kmenový brankář Chicaga.
Holtby je jedním z osmi hráčů Washingtonu nominovaných na World Cup. Rusko budou reprezentovat Ovečkin, Orlov a Kuzněcov, Spojené státy Carlson, Niskanen a T.J. Oshie, za Švédsko nastoupí Nicklas Bäckström. Na lavičce Kanady bude jako asistent trenéra navíc přítomen Barry Trotz.
Brankář Capitals pomohl svému týmu loni k Prezidentově trofeji pro nejlepší celek základní části. V play off se přiznal, že ho trápilo bolavé koleno. Cítil ho především v prvním kole proti Philadelphii. Žádný chirurgický zákrok však nakonec po sezóně nebyl nutný.
Přestože se vrátil na led o něco dřív, než to obvykle v létě dělal, příprava na World Cup pro něj zase tolik nezměnila. „Přináší to s sebou nové výzvy, hlavní je ale se ujistit, že budu na sezónu pořádně připravený,“ řekl Holtby.
Vyřazení ve druhém kolem play of od Pittsburghu v něm jen posílilo hlad po úspěchu. „Očekávání, které mám, je Stanley Cup. Osobní věci nehrají roli. Musíme se soustředit na vyhrávání s Capitals každý den a na to, co můžeme dosáhnout. Nic dalšího není důležité,“ říká gólman Caps.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -