- Reklama -

Brandon Prust chce zpátky do NHL, dostane šanci v kempu Kings

- Reklama -

Nejistota stále panuje u velkého množství volných hráčů před startem příštího ročníku NHL, trochu menší už ale je u Brandona Prusta. Třiatřicetiletý křídelník, který působil v předešlé sezóně v německém týmu Nürnberg Ice Tigers, dostal pozvánku do přípravného kempu Los Angeles a bude tak moci přesvědčit o svých kvalitách.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Kanadský hokejista nyní tvrdě trénuje a věří, že si vybojuje šanci navázat na téměř 500 zápasů v základní části National Hockey League. „Vždycky jsem na sobě celé léto tvrdě pracoval. Poctivě jsem trénoval, abych přišel do kempu v dobré formě. Mám rád takové výzvy a jdu do nich naplno,“ uvedl rodák z Londonu.
Pokud se Prust v přípravném kempu Kings osvědčí, získá novou smlouvu. Ovšem i pro případ, že mu to nevyjde, má zkušený veterán už vymyšlený záložní plán. „Patřím mezi silové útočníky a je hodně týmů, které si uvědomují, že potřebují podobné typy hráčů,“ řekl Prust. „Pokud to nevyjde, vrátím se do Evropy,“ dodal.
Před rokem se Prust pokoušel prosadit na kempu Toronta, Javorové listy ale daly přednost dravému mládí. „Neměli pro mě místo,“ sdělil Prust. „Měli hodně nováčků, ale myslím, že jsem tehdy udělal dobrý dojem. Dlouho si mě drželi v záloze pro případ, že by se někdo zranil. Čekal jsem několik měsíců.“
Potom zamířil do Norimberku a v základní části nejvyšší německé ligy (Deutsche Eishockey Liga) odehrál 29 utkání, ve kterých nasbíral osm bodů (3+5) a 67 trestných minut. V 11 zápasech play off zaznamenal dvě branky a čtyři asistence. „Stejně jako loni se i tentokrát budu snažit udělat maximum, aby se mi přípravný kemp vydařil,“ nechal se slyšet Prust.
Do NHL ho přivedli zástupci Calgary, kteří ho draftovali v roce 2004 ve třetím kole ze 70. pozice. Debut v soutěži absolvoval v ročníku 2006-07. Kromě Flames oblékal také dresy Phoenixu, NY Rangers, Montrealu a Vancouveru. Na kontě má 486 utkání, 115 bodů (40+75) a 1036 trestných minut. V 53 zápasech play off vstřelil dvě branky a osm dalších přihrál. Na lavici hanby strávil 116 minut.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -