- Reklama -

Brandon Prust obvinil rozhodčího z verbálního napadení

- Reklama -

Začátek druhého kola play off se pro Montreal nevyvíjí vůbec dobře, kanadský celek po druhé v řadě podlehl na domácím ledě Tampě Bay a nelichotivý výsledek 2:6 je především důsledkem mizerné disciplíny některých hráčů Canadiens. Řadu zbytečných vyloučení ze strany Montrealu tentokrát Tampa využila hned čtyřikrát a dobře odehrané přesilovky se tak staly rozhodujícím faktorem výsledku nedělního zápasu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Utkání bude mít navíc zřejmě dohru také u disciplinární komise NHL. Útočník Montrealu Brandon Prust si totiž v rozhovoru s novináři stěžoval na chování rozhodčího Brada Watsona, který jej měl údajně častovat nevybíravými výrazy. Konflikt mezi hráčem a sudím se podle Prusta odehrál v průběhu první třetiny, kdy levé křídlo Montrealu vyfasovalo trest za faul na obránce Braydona Coburna a rozhodčí Watson mu po vzájemné výměně názorů navíc přidal dvě minuty za nesportovní chování.
„Nejsem si vědom, že bych při cestě na trestnou lavici rozhodčího jakkoliv provokoval. Po usednutí do boxu mě začal Watson opakovaně slovně napadat, zasypal mě přívalem sprostých slov, urážel moji matku, nazval mě zbabělcem a vyhrožoval, že mě ze stadionu rovnou vyrazí.“
„Raději jsem se na něj nedíval a jen jsem říkal jo, jo, jo v pořádku. Vůbec jsem mu neoponoval, ale Watson neustále pokračoval ve slovních útocích. Myslím, že sudí by měl hlavně kontrolovat hru, ale Watson to přehnal a hrál si na Boha,“ komentoval spornou situaci Prust.
Nehledě na tuto kauzu se zápas Montrealu s Tampou kanadskému útočníkovi příliš nevyvedl. Frustrace z nepříznivého stavu utkání vyvrcholila na konci závěrečné třetiny, kdy Prust srazil za bránou gólmana Bishopa a za následnou šarvátku s Braydonem Coburnem dostali oba borci pětiminutový trest a domácí hráč ještě 2 plus 10 minut. Prust tak v nedělním duelu nasbíral celkem 31 trestných minut.
Napadení brankáře Bishopa komentoval také trenér Blesků Jon Cooper, který si myslí, že za Prustovým atakem mohla být snaha zranit gólmana. „Ten zákrok před zadním mantinelem byl veden přímo na Bishopa, který už před střetem odehrál puk do bezpečné vzdálenosti. Prust měl podle mého za bránou dost prostoru na to, aby se Bishopovi vyhnul, ale místo toho jej zezadu nekompromisně srazil ramenem,“ řekl Cooper.
Prust Cooperovo tvrzení odmítl slovy: „Sotva jsem se Bishopa dotkl, ale spadnul, ostatně jak to normálně dělá. Z mého pohledu ta situace nebyla nijak výjimečná.“
Vyhrocená série mezi Montrealem a Tampou pokračuje středečním utkáním ve floridské Amalie Areně, kde se Canadiens pod vedením kouče Therriena pokusí napravit dva předchozí nevydařené zápasy.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -