- Reklama -

Branka Hudlera další porážku Calgary neodvrátila. Lundqvist udržel páté čisté konto

- Reklama -

Hokejisté Calgary prožívají těžké období, které „korunovali“ pátou porážkou v řadě. Tentokrát prohráli v Chicagu 1:2 a v tabulce Západní konference klesli na deváté místo. Čestný úspěch hostů zaznamenal Jiří Hudler, který otevřel skóre zápasu.
Svůj šestizápasový střelecký půst prolomil olomoucký rodák ve 25. minutě poté, co si z druhé vlny najel mezi kruhy, převzal perfektní přihrávku od Johnnyho Gaudreaua a svou dvanáctou trefou v letošním ročníku vymetl pavučinky v horním růžku brány Anttiho Raanty.
Zbývající minuty však patřily domácím, kteří vývoj utkání otočili. Krátce před polovinou druhé třetiny zužitkoval přesilovou hru Patrick Sharp, střeleckou parketu mu připravili Jonathan Toews s Patrickem Kanem. Rozdílový gól vsítil v čase 52:57 Brandon Saad a opět u toho nechyběl kapitán Černých jestřábů Toews.
Nedařilo se ani dalšímu celku z kanadské provincie Alberta. Edmonton doma podlehl New Yorku Rangers 0:2. Nejlepšími hráči byli vyhlášeni oba brankáři. Henrik Lundqvist udržel pátou nulu v sezóně, příliš se ale nenadřel. Proti Oilers zasahoval pouze šestnáctkrát.
Jezdci vyslali na Bena Scrivense 21 střel. Recept na něj našel pouze Dan Girardi, jehož přihrávku před brankoviště Olejářů si srazil bruslí do vlastní sítě Mark Arcobello. Dvaadvacet sekund před koncem utkání pojistil třetí výhru Rangers v řadě Carl Hagelin trefou do prázdné klece při power play soupeře.
Po brankách Mikea Santorelliho a Codyho Franson vedlo Toronto po první třetině nad Los Angeles 2:0. Potom převzali iniciativu hosté, kteří v rozmezí 37. až 42. minuty třikrát skórovali. O obrat skóre se postarali Justin Williams, Dwight King a Marián Gáborík. Maple Lefs vrátil do hry o body James van Riemsdyk, který v 49. minutě potrestal vyloučení Trevora Lewise.
Dramatickou podívanou v aréně Air Canada Centre rozhodly až samostatné nájezdy. Hned ten první proměnil Joffrey Lupul. James Reimer vzápětí zneškodnil pokus Gáborika a jelikož ani jeden střelec již nerozvlnil síťku v brance soupeře, vyhrálo Toronto 4:3. Pátá výhra v řadě katapultovala Listy na šestou příčku tabulky Východní konference.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -