- Reklama -

Brankář Hurricanes Läck musel být po kolizi s Athanasiouem odvezen do nemocnice

- Reklama -

Zápas mezi Carolinou Hurricanes a Detroitem Red Wings skončil pro brankáře domácích Eddieho Läcka velmi nepříjemně. Detroitský útočník Andreas Athanasiou najel v prodloužení při samostatném úniku do Läcka tak nešťastně, že strážce branky Hurikánů zůstal ležet otřesený na ledě. Läck byl z ledu odvezen na nosítkách o deset minut později a zdviženým palcem dal na vědomí všem přítomným hráčům i fanouškům, že je v pořádku.
I přes Läckovo zranění rozhodčí Athanasioův gól uznali, protože puk překročil brankovou čáru předtím, než došlo ke střetu. Detroit díky tomu zvítězil 4:3, ale konečný výsledek nikdo neřešil.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Obránce Caroliny Justin Faulk, který proti Rudým Křídlům vstřelil dvě branky, byl po utkání v myšlenkách u Läcka.
„Vážně nemyslím na to, že jsem skóroval. Mám starost o Eddieho stejně jako všichni ostatní. Zápas je jedna věc, ale některé věci jsou důležitější. Tohle je jedna z nich,“ prohlásil pětadvacetiletý bek.
Švédský brankář informoval o svém zdravotním stavu z nemocnice na twitterovém účtu.
„Děkuju za všechny myšlenky a modlitby. Všechno vypadá v pořádku a večer budu moc jít domů. Děkuju, že na mě myslíte!“


Devětadvacetiletý Läck prožívá sezonu jako na horské dráze. Nejdříve 21. listopadu na tréninku utrpěl otřes mozku, který ho ze hry vyřadil až do 7. února. Po návratu prohrál tři mače ze čtyř, což odnesl tím, že ho trenér Hurikánů Bill Peters v místním tisku zkritizoval.
Kritika na Läcka zapůsobila jako polití živou vodou, jelikož v následujících šesti zápasech vychytal pět výher a inkasoval pouhých osm branek. Jenže pak přišel na řadu souboj s Detroitem…
„Kvůli zraněním prožívá těžký ročník. Bylo hodně zábavné pozorovat ho, jak v poslední době chytal a dával nám šanci vyhrávat. Doufejme, že se rychle zotaví a brzy se vrátí na led,“ uzavírá forvard Caroliny Jordan Staal.

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -