- Reklama -

Bratři Michálkové v občanské válce

- Reklama -

Zbyněk otevřel skóre, Milan pro změnu poslal do vedení svůj tým. Nebylo to včera poprvé, kdy se proti sobě v NHL postavili bratři Michálkové, ale podle obránce Arizony šlo o první případ, kdy se ve vzájemných měřeních oba zapsali mezi střelce.
„Je to hezké a také docela unikátní. Jsem si jistý, že naši rodiče zápas doma sledovali v televizi a byli na  nás hrdí, ale nejradši bychom na tohle utkání rychle zapomněli,“ promluvil za všechny hráče hostujícího celku starší ze sourozenecké dvojice. Coyotes totiž opouštěli Canadian Tire Center s debaklem 2:7.
„Začali jsme zápas docela dobře, jenže potom jsme nechali v první třetině několikrát vyloučit a to nám vzalo vítr z plachet. Takhle jsme si to nepředstavovali, takhle jsme nechtěli hrát. Chtěli jsme být týmem, proti kterému není snadné hrát, ale tenhle zápas mě zklamal. Ostatní to vidí podobně, nic nás neomlouvá.“


Podívejte se také:


Zbyněk se trefil už po čtyřiceti sekundách, když jeho neškodné nahození od modré čáry škrtlo o rukavici bránícího Marca Methota a Robin Lehner nestačil na změnu směru reagovat. Za půl minuty ale Mike Hoffman srovnal stav.
Již zmiňovaná série vyloučení Kojotů na skóre kupodivu vliv neměla, to se znovu měnilo až ve 37. minutě po kličkované Milana Michálka. Jenže v dalších devíti minutách se Senátoři prosadili ještě čtyřikrát, takže o vítězi nemohlo být pochyb.
Jindřichohradečtí rodáci nebyli jedinými soupeři na ledě, kterým kolovala v žilách stejná krev. Zápas proti sobě svedl ještě jedno příbuzenské duo. Na arizonské soupisce figuroval Michael Stone, jeho bratr Mark dokonce vstřelil vítězný gól Ottawy.

Podle statistiků jde o první případ po více než jednatřiceti letech, kdy se utkaly dvě nespřízněné sourozenecké dvojice. 23. prosince 1983 nastoupili za St. Louis Wayne Babych a Joe Mullen do utkání s Winnipegem, jehož dres oblékli Dave Babych a Brian Mullen.
„V takovýchhle zápasech někdy skoro doufáte, že se bráchovi podaří skórovat. Když se nevede celému týmu, nevede se nikomu. Po  naší výhře 7:2 jsem ho až litoval,“ přizná Mark Stone.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -