- Reklama -

Brent Burns se těší na nového trenéra i změny v sestavě Sharks

- Reklama -

Obránce San Jose Sharks Brent Burns si užívá léto, ovšem nepřestává přitom myslet na budoucnost. „Bude to pár zajímavých týdnů,“ říká letošní vítěz Foundation Player Award za charitativní činnost k bezprostřední budoucnosti svého týmu.
Sharks se poprvé od roku 2003 nedostali do play off a generální manažer Doug Wilson už dal na vědomí, že tohle bude léto změn. Žraloci hodlají být aktivní jak na trhu volných hráčů a možná přistoupí i k nějakým významným trejdům.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Výhodu San Jose je, že má poměrně dost místa pod platovým stropem, což mu dává flexibilitu v oblasti možných posil a změn v sestavě. „Uvidíme, hovoří o tom hodně,“ řekl Burns na adresu činovníků klubu. „Máme tady opravdu dobrou partu, ale z nějakého důvodu jsme to nedokázali dát dohromady.“
„S našimi týmovými lídry se cítím skutečně dobře. Hrál jsem s několika hráči, kteří se budou řadit mezi legendy. Jen jsme prostě nebyli schopni vyhrávat,“ dodal obránce Sharks.
San Jose patřilo dlouhodobě k nejlepším týmům základní části, úspěch ale neumělo přenést do play off. Letos se mu nedařilo ani v regulérní sezóně. Nakonec to došlo tak daleko, že musel skončit trenér Todd McLellan, kterého nahradil Pete DeBoer, jenž trénoval na Floridě a v New Jersey.
Dodejme, že DeBoer byl také asistentem McLellana na kanadské střídačce na letošním světovém šampionátu v Praze a v Ostravě, kde vyhrál javorový list po krásných výkonech zlaté medaile.

Burns si na stejném turnaji zahrál také a z DeBoerovy práce byl nadšený. „Řekl jsem to už dřív, že Todd je výjimečný kouč a jeden z nejlepších trenérů v lize. Myslím, že Pete je podobný v tom smyslu, že je přístupný, pořád má kontrolu nad lavičkou a vy o tom víte.“
„Je to detailista a dokáže dělat takové ty drobné změny během utkání, což je ohromné. Nejdůležitější věc je, že je otevřený a dovede vyjít se všemi 25 hráči na lavičce,“ těší se Brent Burns.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -