- Reklama -

Brian Boyle by se rád vrátil do Tampy Bay

- Reklama -

Brian Boyle má za sebou desetiletou kariéru v NHL a rád by si ji ještě o nějaký ten pátek prodloužil. Po nedávno skončené sezóně, kterou strávil v Tampě Bay a v Torontu, je sice po třech letech bez smlouvy, ovšem na začátku července se stane nechráněným volným hráčem a může si hledat nového zaměstnavatele.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


V nedělním rozhovoru pro list Tampa Bay Times se dvaatřicetiletý centr nechal slyšet, že by se rád, i s ohledem na přání rodiny, vrátil do organizace floridského celku. Zároveň je ale připravený na to, že bude muset dumat i nad jinými alternativami.
„Tampu milujeme. Pokud by Lightning měli zájem uzavřít dohodu, určitě bychom to brali jako velkou příležitost. Pořád to nosím v hlavě, nezavřel jsem dveře žádné možnosti,“ uvedl Boyle, který letos odehrál za Bolts 54 utkání a nasbíral v nich 22 bodů (13+9).
Do Toronta přestoupil 27. února 2017 výměnou za útočníka Byrona Froese a výběr ve druhém kole letošního draftu. Ve zbytku základní části soutěže oblékl dres Maple Leafs ve 21 zápasech, ve kterých přihrál na tři branky. V šesti startech v play off si připsal dvě asistence.
„Rozumím této stránce hokeje, dává mi to smysl. Určitě jsem chápal, proč to takhle dopadlo a v jaké situaci se klub nacházel s ohledem na platový strop. Musíte se s tím vyrovnat, takové věci s v hokeji stávají. Něco takového si nemůžete brát osobně. Prožil jsem tam skvělé časy,“ řekl rodák z Hinghamu.
Do NHL přivedli Boylea činovníci Los Angeles, kteří ho draftovali v roce 2003 v prvním kole z 26. pozice. Za Kings nastupoval ve dvou sezónách 2007-09, v následujících pěti letech hájil barvy NY Rangers a od podzimu 2014 působil v Tampě Bay.
V základní části NHL má bilanci 624 utkání a 169 bodů (93+76). Na kontě má 106 zápasů v play off (15+13) a Tampě i předtím NY Rangers pomohl postoupit až do finále Stanley Cupu.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -