- Reklama -

Brock Boeser se s Vancouverem dohodl na tříleté smlouvě

- Reklama -

Na tuhle zprávu čekali fanoušci Canucks celé léto. Marně. Dočkali se až dnes. Třetí nejproduktivnější hráč týmu z minulé sezóny a omezeně volný hráč Brock Boeser se s klubem dohodl na prodloužení spolupráce. Nový kontrakt zní na tři roky a jeho celková hodnota činí 17, 625 milionu dolarů. Z platového stropu tak ročně ukrojí 5,875 milionu.



Dvaadvacetileté pravé křídlo zmeškalo kvůli vyjednávání o nové smlouvě začátek tréninkového kempu, který Canucks uspořádali ve Victorii na ostrově Vancouver Island. Jakmile byla dohoda oznámena, napsal Boeser na sociální sítě: „Nemůžu se dočkat! Jsem nadšený, že jsem zpátky. Vracím se domů. Brzy na viděnou.“
Fanshop týmu
Také generální manažer Jim Benning neskrýval radost. „Na tomhle jsme pracovali poslední tři nebo čtyři měsíce. Nakonec jsme se shodli na tom, že nejlepší pro všechny bude kratší smlouva,“ uvedl v prohlášení. Připustil, že jednali i o dlouhodobém kontraktu, shodu ale nakonec našli právě na délce tří let.
„Brock patří do našeho jádra, kolem kterého budujeme tenhle tým.,“ ujistil Benning. Hráč má nyní tři roky na to, aby prokázal, že patří mezi nejlepší kanonýry v lize. Střílení gólů je totiž hlavní náplní jeho práce, jemu podobného střelce totiž Kosatky na soupisce nemají.
Fanoušci se tak mohou opět těšit na jeho souhru s Eliasem Petterssonem. Tahle dvojka předváděla už loni úžasné věci. Rodák z Burnsville ve státě Minnesota loni zaznamenal za 26 branek a 30 asistencí celkem 56 bodů, přičemž odehrál jen 69 utkání.
Canucks si Boesera zamluvili v prvním kole mimořádně silného draftu v roce 2015 z celkové 23. pozice. Ve své nováčkovské sezóně 2017-18 se dostal mezi finalisty na Calder Trophy pro nejlepšího nováčka sezóny, obdržel také nominace na Utkání hvězd a nakonec si z All-Star víkendu odnesl cenu pro nejužitečnějšího hráče (MVP). Celkem doposud v NHL odehrál 140 zápasů s bilancí 59 branek a 57 asistencí.


Boeser by se měl k týmu připojit už dnes, do plánového přípravného utkání ale ještě nezasáhne. Poslední dny před podpisem smlouvy trávil v Minnesotě se svým otcem, který bojuje s rakovinou.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -