- Reklama -

Brodeur je zpět. Premiéru mu pokazil Nashville

- Reklama -

Nepropadl beznaději, když se dlouho nikdo neozýval. Pečlivě se připravoval a nakonec se dočkal. Martin Brodeur oblékl ve čtvrtek v NHL poprvé jiný dres než ten, který nosil od roku 1992 v New Jersey. Jako čerstvá akvizice St. Louis, kde má především zaskočit za zraněného Briana Elliotta, však Blues k vítězství nedovedl. Domácí Nashville zvítězil 4:3.
Dvaačtyřicetiletý brankářský rutinér se nenudil zejména v první třetině, kdy měl čtrnáct zákroků, včetně několika proti vyloženým šancím soupeře. Celkově pochytal Brodeur 19 z 23 střel Predátorů, Pekka Rinne na druhé straně kryl 23 z 26 střel.
„Cítil jsem se docela dobře, všechno bylo nové,“ dělil se o své pocity po utkání kanadský gólman. „Na začátku jsem měl hned docela dost práce, pomohlo mi to dostat se do zápasu. Bylo to o tom jednom zákroku ve třetí třetině, který by přinesl potřebný rozdíl.“
Brodeur v úterý po krátké zkoušce podepsal jednoletý kontrakt na pouhých 700 tisíc dolarů, zbytek má vázán na bonusy. Poprvé v kariéře tak oblékl jiný dres než New Jersey. Za 21 let tu za sebou nechal ohromující statistiky, kterým dominuje 688 vítězství, což je současně absolutní ligový rekord mezi brankáři. To samé platí o 124 shutoutech.
„Máme šikovné hráče, kteří umí tvořit hru,“ řekl na adresu mladého týmu Blues ostřílený veterán. „Tihle chlapi jsou šikovní. Někdy je to dobré, jindy děláte chyby. Jsem opravdu spokojený s tím, co předvedli přede mnou. Když jsem během rozbruslení sledoval dresy před sebou, bylo to vážně podivné, ale nakonec to odešlo docela rychle.“
Nashville vyhrál sedmý domácí zápas v řadě a uchoval si vedení v Centrální divizi právě před St. Louis, na které má teď dva body náskoku, v Západní konferenci jsou Predátoři třetí. Na straně domácích nejvíc zářili Mike Ribeiro (1+2) a nejproduktivnější nováček sezóny Filip Forsberg (1+1). Za hosty se vešel mezi hvězdy večera Vladimir Tarasenko (0+2).
„Dnes byl úžasný, pro klub odvádí spoustu neocenitelné práce,“ pochválil Ribeira trenér Laviolette.
„Pokud chcete v téhle lize skórovat, musíte se naučit zvládat brejkové situace,“ dodal Mike Ribeiro. „Ve hře pět na pět je to obtížné, vždycky po vás někdo jde. Musíte zvládat obraty a vytvořit si z toho šance. Když se to daří, strávíte víc času v útočném pásmu, dostanete se do příležitostí.“

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -