- Reklama -

Brodeur zatím nekončí. Dostane ještě minimálně jeden zápas

- Reklama -

Když vychytal v pondělí Colorado, pomalu se smiřoval s tím, že to mohl být jeho poslední zápas. Nepřál si to, rád by pokračoval, jenomže Brian Elliott se zotavil ze zranění a všeobecně se čeká, že znovu utvoří brankářský tandem s Jakem Allenem. Ten je prověřený a St. Louis vyhovuje. Úloha Martina Brodeura byl dočasná, všichni to věděli.
Podle posledních informací však slavný gólman, po většinu kariéry spjatý s New Jersey, tak rychle neskončí. Jeho smlouva je stále platná a trenér Blues už se nechal slyšet, že dá dvaačtyřicetiletému gólmanovi ještě aspoň jednu šanci.
„Myslím, že co právě děláme, je, že si kupujeme čas,“ řekl Ken Hitchcock deníku St. Louis Post Dispatch. „Marty vypadá, že chytil druhý dech, čímž získáváme dost času, abychom naší brankářskou situaci vyřešili v naprostém poklidu. Marty bude určitě chytat jeden ze dvou nacházejících zápasů a pak uvidíme…“ vzkázal zkušený kouč.
St. Louis má nyní tři kvalitní brankáře. Brodeurova čísla byla dobrá, proti Coloradu dokonce vychytal nulu. Stal se tak pátým nejstarším gólmanem v historii NHL, který vychytal shutout. Starší byli pouze Jacques Plante (44 let), Johnny Bower (44), Dominik Hašek (43) a Gump Worsley (42).
Zdá se, že ostřílený brankářský matador, který navíc zpočátku sezóny dlouho pouze trénoval a nikde nechytal, na NHL stále má. Klubu tak ovšem vzniká složitá situace, rotovat tři gólmany je totiž skoro nemožné. Brankáři nemají takovou situaci rádi, příliš často sedí. Vnímají ji spíš jako nechtěné zlo.
Blues jsou v tuto chvíli jedním ze dvou týmů v NHL, které mají na třiadvacetičlenné soupisce tři maskované muže. Tím druhým je Tampa Bay Lightning, která má po přivolání Andreje Vasilevskiho z farmy v sestavě také tři gólmany.
Odborníci nicméně čekají, že St. Louis se Brodeura nakonec zbaví. Jakmile Elliott potvrdí, že je stoprocentně v pořádku, nebude mít smysl držet si tři brankáře. Zda se o Brodeurovy služby ohlásí někdo jiný, není v tuto chvíli vůbec jasné. Vyloučit to ale nelze.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -