- Reklama -

Brodie dostal pět navrch

- Reklama -

S jednatřiceti body byl T.J. Brodie loni sedmým nejproduktivnějším mužem Flames. Přitom ve čtvrtém nejhorším týmu soutěže dokázal udržet neutrální bilanci v tabulce pravdy. Letos má po sedmi odehraných utkáních průměr bod na zápas. Na obránce slušná bilance a v Calgary ji umí ocenit. Rodák z kanadského Chathamu dnes dostal k podpisu novou pětiletou smlouvu za 23,25 miliónu dolarů.
„Byla to pro nás jedna z priorit. Říkal jsem už dříve, že je to takové malé tajemství – že jen my víme, jak dobrý T.J. je. Druhá strana to ale také dobře věděla,“ říká s pousmání generální manažer Brad Treliving. „T.J. tráví na ledě spoustu času a jsou to tvrdé minuty, nastupuje proti nejlepším hráčům soupeře. Vede si dobře nejen v defenzívě, loni byl na začátku sezóny také tahounem naší ofenzívy. Tenhle typ hráče je pro úspěch v dnešním hokeji kriticky důležitý, proto jsme tak rádi, že ho máme pod smlouvou.“
Kdyby nechali Flames pouze doběhnout stávající Brodieho kontakt, stal by se hokejista draftovaný v roce 2008 ve čtvrtém kole po sezóně chráněným volným  hráčem. Takhle má kanadský klub jeho služby pojištěné ještě na čtyři roky jeho příslušnosti k nechráněným volným hráčům. Delší kontrakt momentálně u Plamenů nikdo nemá.
„Je příjemné vědět, že mi někdo věří a že mi věří tak  moc,“ děkuje Brodie. „V Calgary mi během mé kariéry vždycky věřili a dávali mi příležitost nastupovat v různých herních situacích, čehož bych se možná jinde nebo u jiných trenérů nedočkal. Když do vás někdo vkládá takovouhle důvěru, hodně vám to pomůže. Sám si potom víc věříte a hrajete lépe.“
V prvním roce nové smlouvy by si měl Brodie vydělat 3,9 mil. dolarů, zbylá částka je rozdělena rovnoměrně do dalších sezón (4,8375 miliónu ročně). Od třetí sezóny obsahuje dohoda limitovanou no-trade klauzuli.
T.J. Brodie za Flames dosud odehrál 192 zápasů s bilancí 11+55.

Příští zápas v TV: New Jersey – NY Rangers, út/st 21. října, 1:05, Nova Sport/Voyo. Kompletní program zde.

Foto: Icon Sportswire
 

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -