- Reklama -

Bručoun nebo realista? Dubnyk brzdí nadšení

- Reklama -

Devan Dubnyk brzdí nadšení ohledně jednání týkajících se připravovaného formátu play-off s 24 týmy. NHL a hráčská asociace NHLPA si jej sice předběžně odsouhlasily, podle gólmana Wild je ale před oběma stranami ještě kupa práce.
Jeho slova zaznamenal Michael Russo z portálu The Athletic.

HOKEJOVÁ BOMBA: Roušky NHL za pár kaček!

„Hokej ještě zdaleka není zpět,“ uvedl Dubnyk, který reprezentuje Wild v 31členném hráčském předsednictvu NHLPA.

„Naše ‚ano‘ se týkalo výhradně formátu jako takového. Vůbec jsme nemluvili o logistice, hostitelských městech, testování, ekonomice,…,“ pokračoval 34letý Kanaďan.

Komisionář Gary Bettman minulý týden řekl, že NHL nyní komunikuje s osmi až devíti potenciálními hostiteli, ze kterých by se mohla vybrat finální dějiště. Požadavkem na takovéto místo je nízký počet nakažených chorobou COVID-19, dostatek hotelů či důstojné tréninkové zázemí.

Podle Dubnyka však zůstávají stále nezodpovězeny zásadní otázky.

„Jak dlouho kluci zvládnou být takhle odděleni od zbytku světa? Když budeme ve městě, budeme muset být zavření na pokojích? Žít pouze způsobem ‚kluziště – pokoj‘ – jsou s tímhle chlapci OK? Mohou být s námi naše rodiny?…“ nastínil hráč, co jej aktuálně trápí.

„Jak to bude s jídlem? Jakože budeme moci jíst pouze na hotelových pokojích? Jak často nás budou testovat (na COVID)?“ nebraly Dubnykovy otázky konce. „Všechny tyto věci – a že jsem neřekl všechny – potřebují být prodiskutovány.“
NHL v pondělí oznámila, že plánuje v červnu vstoupit do Fáze 2. Hráči budou moci opět trénovat, ale pouze po skupinkách šesti hokejistů. Mnoho toho ale zatím o obnovení sezóny nevíme. Lze proto očekávat, že mouřenín z Minnesoty bude klást další dotazy.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -