- Reklama -

Bruins navzdory vyřazení netruchlí. Jsem hrdý na všechny hráče, tvrdí centr Patrice Bergeron

- Reklama -

Boston Bruins v prvním kole play-off nestačili na Ottawu Senators, které podlehli 4:2 na zápasy. Navzdory vyřazení panuje mezi hráči optimismus. Medvědům se v sezoně povedlo dosáhnout několika pozitivních věcí, které jim do budoucnosti dávají nadějné vyhlídky, řečeno románem Charlese Dickense.
„S nepřízní osudu se musíte vyrovnat, musíte s ní bojovat. Podle mě jsme ukázali charakter, když jsme se vraceli do utkání. Víte, že jsme si to neulehčili,“ řekl Patrice Bergeron.
„Zároveň jsem ale na všechny hrdý. Spousta ne moc zkušených hráčů naskočila do sestavy a vyžadovalo se od nich, aby hráli jinou roli, což se jim povedlo. Bylo působivé vidět, jak se pokaždé vynořil někdo jiný. Pro mladé hráče šlo o skvělou zkušenost,“ nepochybuje jednatřicetiletý útočník.
Všechna utkání proti Ottawě skončila rozdílem jediné branky, čtyři z nich dospěla až do prodloužení, včetně toho posledního, v němž Senators uspěli 3:2.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Ročník 2016-2017 připomínal jízdu na horské dráze. Jednou nahoře, podruhé dole. Bruins 7. února propustili dlouholetého trenéra Claudea Juliena, se kterým v roce 2011 ukončili devětatřicetileté čekání na Stanley Cup. Pod ním mělo mužstvo bilanci 26 výher, 23 proher a 6 proher po prodloužení či nájezdech.
Jeho místo dočasně zaujal asistent Bruce Cassidy (zdali v roli hlavního kouče bude i nadále pokračovat se teprve ukáže), s nímž se Boston odrazil ke skvělé jízdě čítající jedenáct výher a pouhé tři prohry. Poté následovala čtyři utkání bez jediného bodu a rázem hrozilo, že Bruins potřetí v řadě přijdou o účast ve vyřazovacích bojích.
Nejstarší americký tým v NHL ovšem znovu ukázal svou sílu a šesti triumfy v řadě si vybojoval místo v play-off.
Turbulentní základní část Medvědy dobře připravila na sérii s Ottawou. Mužstvo se muselo vypořádat se ztrátou několika hráčů.


Obránce Torey Krug se zranil v předposledním zápase základní části, jeho kolega Brandon Carlo zase v posledním duelu. Oba dva do play-off nezasáhli. V prvním souboji se Senátory se zranil bek Colin Miller, jenž se vrátil až ve čtvrtém zápase. Další zadák Adam McQuaid kvůli zranění vypadl ze hry po druhém utkání.
David Krejčí naskočil až do třetího mače, ale v pátém se zranil a do toho následujícího nenaskočil.
„Je to součástí hokeje. Nemůžeme tady stát a litovat se kvůli tomu, že jsme přišli o spoustu hráčů. Je to součást play-off. Jsem velmi pyšný na to, jak jsme bojovali a nikdy se nevzdali. Skoro v každém zápase jsme se vrátili zpátky do hry, je radost hrát, když víte, že se tým nikdy nevzdá. Každý odvedl vše, co bylo potřeba ke vstřelení extra gólu,“ chválí své mužstvo kapitán Zdeno Chára.
Atmosféru vyřazovacích bojů poprvé okusili David Pastrňák, který si připsal čtyři body (2+2), či Charlie McAvoy, celková 14. volba na posledním draftu, jenž na ledě průměrně strávil 26 minut a 11 vteřin a zaznamenal tři asistence. Devatenáctiletý McAvoy si navíc v play-off odbyl premiéru, do základní části dosud nenastoupil.
Skvěle se prezentoval zelenáč Sean Kuraly, který díky dvěma zásahům v pátém zápase odvrátil první mečbol kanadského celku.
„Myslím si, že se mladí hráči mají od čeho odrazit. Bavili jsme se o tom, jak je play-off o něčem jiném, a podle mě jsme si to všichni uvědomili. Pro mladé hráče jde o neocenitelnou zkušenost, něco, co si nemůžete koupit, a vím, že příští rok se to projeví,“ věří v budoucnost týmu Bergeron.

- Reklama -
- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -