- Reklama -

Bruins nepůjdou do turnaje naplno. Necheme riskovat zranění, říká Cassidy

- Reklama -

Hlavní kouč Bostonu Bruce Cassidy si není jistý tím, že v miniturnaji o nasazení pro první kolo play-off vyrazí jeho tým na led v plné polní.
„Rozhodně bychom neměli hráče zatěžovat,“ cituje jeho slova Joe Haggerty z NBC Sports.
„Potřebují veteráni sehrát všechna tři klání, aby se dostali do formy? A pokud ano, měli bychom riskovat jejich zranění? Myslím, že všechna mužstva chtějí začít play-off bez marodky.“

Nové kousky! Buď fandou NHL i po setmění

Boston vstoupí do vyřazovacích bojů se čtvrtou nejstarší soupiskou v NHL. Mnoho klíčových hráčů – včetně 43letého kapitána Zdena Cháry –  má více než 31 let. Obavy o jejich zdraví jsou tedy odůvodnitelné.

Spolu s Bostonem se miniturnaje o nejlepší nasazení na Východě zúčastní také Capitals, Flyers a Lightning. Vítězný celek získá výhodu „domácí prostředí“. Ta však bude vzhledem k arénám bez diváků hodně osekaná.

„Chtěli bychom vyhrát všechna tři utkání? Samozřejmě, ale zároveň si myslím, že klání budou mít nádech preseason a budou se zkoušet různé varianty,“ pokračoval Cassidy.
„Pokud však budou chtít veteráni hrát každé utkání, poslechnu je. Jsou to jejich těla a oni se znají nejlépe,“ dodal zkušený lodivod.
Bruins byli k polovině března, kdy došlo k přerušení sezóny, s bilancí 44-14-12 nejlepším týmem NHL s šestibodovým náskokem před St. Louis.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -