- Reklama -

Bruins povolali českého gólmana

- Reklama -

Fanshop týmu
Osobní problémy gólmanské jedničky Bostonu Tuukky Raska znamenají příležitost pro českou brankářskou školu. Bruins v sobotu oznámili, že do prvního týmu povolali na základě tzv. emergency basis kladenského odchovance Daniela Vladaře.
Rask na nespecifikovanou dobu opustil Boston, aby si vyřešil soukromé záležitosti (více čtěte ZDE). Jeho pozici proto dočasně převzal Slovák Jaroslav Halák, kterému bude v sobotním duelu s Torontem krýt záda právě jednadvacetiletý rodák z Prahy.



Vladař tak dá na nějaký čas vale AHL, kde v aktuální sezóně odchytal za Providence šest utkání s bilancí 1-3-0, průměrem 2,81 inkasovaného gólu na zápas a úspěšností zákroků 89,9 procent.
V American Hockey League působil i během minulých dvou ročníků, v nichž ale převážně nastupoval ještě o úroveň níže v ECHL za Atlantu.

Člena stříbrného týmu z mistrovství světa do 18 let z roku 2014 si Bruins vybrali na draftu 2015 z celkového 75. místa, o rok později s ním pak podepsali tříletý nováčkovský kontrakt. Po draftu se Vladař vydal z Kladna do celku Chicago Steel z USHL, kde hrál jeden rok.
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -