- Reklama -

Bryan Murray promluvil o rakovině v posledním stadiu

- Reklama -

Bryan Murray ukončil spekulace o svém aktuálním zdravotním stavu a uvedl, že jeho rakovina tlustého střeva je ve čtvrtém stádiu. Generální manažer Ottawy tak učinil v rozhovoru pro kanadskou televizní stanici TSN.
„V tuto chvíli neexistuje žádná léčba, která by mě zachránila. Stanovisko je zatím takové, že budeme dál aplikovat chemoterapii. Doufáme, že zmenšíme nádory a získáme tak nějaký čas,“ uvedl Murray v rozhovoru s moderátorem TSN Michaelem Farberem.
Zákeřnou chorobu lékaři objevili u rodáka ze Shawville 23. června 2014, až když dosáhla nejhoršího stadia. Podle lékařů rostl nádor v těle šéfa Senátorů velmi dlouho bez příznaků, zřejmě sedm až deset let. Naděje jednasedmdesátiletého Kanaďana na přežití se tím výrazně zmenšily.
„Doktor mi řekl bez obalu, že mám rakovinu. Mám ji v játrech a něco i v plicích. Že je to velmi vážné a že musíme ihned zahájit léčbu,“ řekl Murray.
U pokročilých stádií zhoubných onemocnění je šance na uzdravení většinou velmi malá. Pokud se však nemoc zachytí včas, má pacient v případě rakoviny tlustého střeva velkou šanci se vyléčit. Důležitou roli hrají preventivní prohlídky.
„Jako spousta mužů jsem to odložil. Jednoduchá kolonoskopie (endoskopická vyšetřovací metoda tlustého střeva) by pravděpodobně mohla, v mém případě, problém vyřešit,“ konstatoval Murray.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -