- Reklama -

Bryzgalov jde na zkoušku do Anaheimu. Vrátí se do NHL?

- Reklama -

Martin Brodeur už se dočkal, Ilja Bryzgalov je také blízko návratu do NHL. A může se vrátit tam, kde to kdysi všechno začalo – do Anaheimu. S americkým klubem podepsal zkušební kontrakt a pokud se osvědčí, mohl by si vysloužit novou smlouvu.
Napoprvé ruský gólman neuspěl v tréninkovém kempu Minnesoty, když mu vedení mužstva těsně před začátkem sezony oznámilo, že jeho služby nebude potřebovat. Od té doby vyčkával na další příležitost. Tu mu nyní nabízí tým, který jej v roce 2000 draftoval a v jehož dresu si o sedm let později sáhl na nejslavnější hokejovou trofej světa – Stanley Cup.


Podobně jako v případě St. Louis i Anaheim trápí zranění brankářů. Kvůli problémům s třísly je mimo hru John Gibson, který by se měl do koloběhu NHL vrátit až koncem prosince. Zdravotně v pořádku není ani veterán Jason LaBarbera, kterého trápí blíže nespecifikované zranění v horní části těla a do hry se vrátí za dva až tři týdny.
Kačery tak táhne Frederik Andersen, jenž si vede velmi solidně, ale v NHL má všeho všudy nasbíráno teprve 48 startů. A současný náhradník, třiadvacetiletý Igor Bobkov, ještě v nejvyšší zámořské soutěži neodehrál ani minutu. Takže přišel čas otestovat Bryzgalova. Rodák z Togliatti to v poslední době zkouší, kde se dá. Anaheim může být již čtvrtým týmem za poslední tři sezony, jehož barvy by třiačtyřicetiletý brankář hájil.
Všechno to začalo v červnu 2013, kdy byl po zkráceném ročníku vykoupen ze svého dlouholetého kontraktu s Philadelphií Flyers. V listopadu téhož roku podepsal novou smlouvu s Edmontonem, ale v březnu 2014 se znovu stěhoval, tentokrát do Minnesoty. Bryzgalov se přesto tvrdošíjně drží své snahy znovu se uchytit v NHL, byť měl v posledních měsících i nabídky od klubů z Kontinentální hokejové ligy. Nyní se vrací do slunné Kalifornie, aby svůj sen přivedl zpět k životu.
Foto/Photo by: Bridget Samuels

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -