- Reklama -

Bude mi čtyřicet. Popřemýšlím a uvidím, říká ke své budoucnosti St. Louis

- Reklama -

Martin St. Louis má před sebou složité rozhodování. Devětatřicetiletý hokejista hovořil po sedmém utkání Tampy s NY Rangers s novináři a dal najevo, že o své budoucnosti zatím nemá jasno. Zkušenému veteránovi končí po této sezóně smlouva a přes silnou chuť pokračovat zatím ještě neví, zda a případně kde se tak stane.
„Jak stárnete, přemýšlíte o dalším a dalším roce… Pokud jde o mě, samozřejmě chci hrát. Nejsem si ale jistý, jakým směrem se bude tenhle tým ubírat, takže je to těžké komentovat,“ přiznal se St. Louis.
„Jsem požehnán, že jsem mohl odehrát skoro dva roky za tuhle skvělou organizaci a uvidíme, kam mě to dál zanese. Možnost bojovat o Stanley Cup v loňském roce a jeden zápas od finále letos jsou zkušenosti, na které nikdy nezapomenu.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Od svého příchodu na Manhattan loni na jaře před uzávěrkou přestupů nastřílel St. Louis za Rangers 22 branek. Po osmi gólech z play off 2014, kdy pomohl Jezdcům až do finále Stanley Cupu proti Los Angeles Kings, však tento rok jeho produktivita poklesla. Zakrátko čtyřicetiletý harcovník dal v 19 zápasech letošních vyřazovacích bojů jen jeden gól.
„Za dva týdny mi bude čtyřicet, musím si to jen posoudit s odstupem, popřemýšlet a uvidíme,“ řekl kanadský útočník k dění v posledních dnech. „Je to pár dnů, co jsme byli vyřazeni. Uvidím, kde nakonec skončím.“

St. Louis vstupoval do NHL až 23 letech. Ačkoli nebyl nikdy draftovaný, smlouvu dostal v Calgary. Většinu kariéry, 13 z 16 sezón, však odehrál v Tampě Bay, kde také v roce 2004 dosáhl svého největšího úspěchu. Blesky tehdy ve finále zdolaly Calgary a vyhrály Stanley Cup. Letošní porážka ve finále konference bolela, nicméně od svého bývalého týmu bolela ještě víc.
„Hodně chlapů, se kterými jsem ještě loni hrál, hodně přátel na druhé straně,“ řekl St. Louis na adresu vítěze náročné série. „Je těžké dívat se, jak vás vyřazují…“
K budoucnosti zkušeného hráče se vyjádřil také trenér Alain Vigneault, který prý se St. Louisem mluvil. „Marty je skvělý hráč, vůdce, příklad pro ostatní. Chce si vzít trochu času na rozmyšlenou, aby si analyzoval sezónu a jak chce pokračovat. Pokud jde o nás, musíme zjistit, jaký bude platový strop. On popřemýšlí, my zjistíme finanční možnosti a uvidíme,“ nechal věc otevřenou kouč Rangers.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -