- Reklama -

Bude se Mitch Marner stěhovat?

- Reklama -

Fanshop týmuToronto si letos prošlo nepříjemnou a velmi zdlouhavou ságou s mladou hvězdičkou, která odmítala podepsat nový kontrakt. William Nylander nakonec podepsal smlouvu takřka na poslední chvíli. Podobnou situaci mohou řešit i letos s Mitchem Marnerem. Jak se tentokrát zachová vedení týmu?
Generální manažer Toronta Kyle Dubas si s trucujícím Švédem prošel doslova očistcem. S jedenadvacetiletým Kanaďanem Marnerem by se určitě chtěl podobně nedůstojné přetahované vyhnout, reálná tak může být i výměna této vycházející hvězdy.
Zátěž pro platový strop
Dva zámořští experti Darren Dreger a Elliotte Friedman zastávají názor, že po 1. červnu může talentovaný útočník změnit adresu. Ve vzduchu totiž visí možnost, že by některý z týmů předložil mladíkovi kvalifikační nabídku. Marner se stane chráněným volným hráčem. Pokud by přijal nabídku jiného týmu a Maple Leafs by ji nedorovnali, odešel by bez náhrady.
„Existuje pár manažerů v NHL, kteří věří, že Marner má minimálně stejný potenciál a cenu jako Auston Matthews,“ nechal se slyšet Dreger.
Matthews podepsal v únoru pětileté prodloužení kontraktu s průměrným ročním příjmem 11,6 milionů dolarů. Nezapomínejte, že Leafs mají na své výplatní listině dalšího těžkotonážníka – Johna Tavarese, jenž bere 11 milionů za rok.
„Otázka zní – jste si schopni dovolit tři hráče s příjmem okolo 11 milionů dolarů za sezonu? Když nemůžete nabídnout více než 10 milionů dolarů a bojíte se, že někdo jiný na něj učiní nabídku? Jak se zachováte?“ ptal se v rozhlasovém pořadu známý insider.
A svou úvahu dále rozvedl: „Vyměníte ho? Vyměníte někoho z té trojice? Nebudete trejdovat Matthewse ani Tavarese. Na poradách vedení Toronta musí být teď veselo,“ myslí si Dreger.
Marner letos posunul svá maxima, když nasbíral 94 bodů. Ukázal mimořádné zlepšení a zařadil se po bok největších hvězd celé soutěže. Dá se očekávat, že podle toho bude chtít i zaplatit.
Priorita léta
Pro generálního manažera Dubase je udržení nastupující hvězdy jasnou prioritou léta. „Mitch měl skvělou sezonou. Je obrovskou součástí toho, co zde budujeme. Je to naše priorita, zároveň si však nemůžeme dovolit příliš napínat náš platový strop. Musíme se na to co nejdříve vrhnout a dokončit to,“ bojovně vykládal novinářům manažer Maple Leafs.
Kde se bude na podzim prohánět Mitch Marner?

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -