- Reklama -

Bude Tampa platit svého Price?

- Reklama -

Fanda NHL
Andrej Vasilevskij vyhlíží plnější peněženku. Ruský gólman by mohl s Tampou podepsat nový kontrakt od 1. července 2019 a už nyní je jisté, že si oproti současným 3,5 mil. dolarů za rok platově polepší. Může ale dosáhnout na podobně horentní sumu, jakou má například Carey Price v Montrealu?
Joe Smith z portálu The Athletic se snažil zjistit odpověď od nejmenovaného agenta.
„Jestli Vasilevskij získá Stanley Cup a cenu pro nejužitečnějšího hráče, potom dostane stejné peníze jako Carey Price. Jinak to bude mezi 8 až 8,5 mil. dolarů ročně,“ bylo řečeno Smithovi.
Z TÁBORA BOLTS: Tampa udělala z Kučerova svého nejlépe placeného hráče. Zbyde jí na Karlssona?
Čtyřiadvacetiletý Vasilevskij odchytal v uplynulém ročníku 65 duelů, v nichž kryl 91,9 procent střel a inkasoval v průměru 2,62 gólů na zápas. Pro srovnání, o šest let starší Price měl ve 49 utkáních pouze 90procentní úspěšnost zákroků a 3,11 branky na zápas.
Price podepsal loni s Canadiens osmiletou smlouvu s průměrnou roční gáží 10,5 mil. dolarů ročně. Dohoda začne platit od nadcházející sezóny a už nyní se zdá být pro Habs problematickou.
Zatím poslední zveřejněnou megasmlouvou pro brankáře je ta pro Johna Gibsona z Anaheimu. Pětadvacetiletý Američan prodloužil spolupráci s Ducks o dalších osm let, v nichž bude pobírat 6,4 miliónů za sezónu (podrobnosti ZDE).

VELKÁ LETNÍ SOUTĚŽ PRO NAŠE ČTENÁŘE: OTÁZKA ZDE

Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -