- Reklama -

Bude to bolet, ale McDavid to zvládne, věří budoucí hvězdě Oilers Mark Messier

- Reklama -

Mark Messier (na snímku) dosud Connora McDavida neviděl, nyní se s ním ale setkal při natáčení reklamy. Bývalý vynikající útočník NHL, který je druhým nejproduktivnějším hráčem všech dob, pracuje pro Edmonton Oilers jako poradce. Ze setkání s McDavidem byl nadšený.
„Potkal jsem ho poprvé osobně. Natáčeli jsme spolu reklamu a měl jsem tak možnost vidět, jak ohromný hráč to je. Vím, že je natěšený na novou sezónu,“ řekl dnes čtyřiapadesátiletý muž.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Messier vyhrál s Edmontonem v osmdesátých letech čtyři Stanley Cupy, další přidal v roce 1994 s New Yorkem Rangers. Pokud jde o McDavida, očekává jeho hladký přechod do NHL.
„Má skvělou pracovní morálku, výborně se chová mimo led, má odhodlání, prostě má všechny věci, které z něj mohou udělat skvělého hráče. Je před ním ale určitá křivka, kdy se bude muset učit. O tom není sporu. Bude nastupovat proti hráčům, kteří budou stejně rychlí, stejně dobří, stejně silní, stejně chytří. Určitě najde cestu k úspěchu, ale na té cestě to bude chvíli bolet,“ řekl Messier.
McDavid je nejočekávanějším hráčem v NHL od dob Sidneyho Crosbyho, který do ní vstupoval v roce 2005. V minulé sezóně v juniorském Erie v Ontario Hockey League nasbíral 120 bodů (44+76) ve 47 utkáních.
Oilers získali právo na tento talent v draftové loterii, která jim přiřkla první volbu. Jde o čtvrtou první volbu Olejářů za posledních několik let, těmi předešlými byli hráči Taylor Hall (2010), Ryan Nugent Hopkins (2011) a Nail Jakupov (2012).
„Tak už to chodí, skvělí hráči s sebou nesou velká očekávání,“ dodal Messier. „Každý vidí, jak výborný hokejista to je a není žádný důvod, proč by neměl ty skvělé věci předvádět i na další vyšší úrovni. Přichází s tím tlak a očekávání, nicméně nemyslím, že by si s tím Connor nezvládl poradit jako Wayne Gretzky, Mario Lemieux nebo Sidney Crosby před ním.“

Edmonton skončí přípravnou fázi v sobotu, sezónu zahájí ve čtvrtek 8. října zápasem proti hokejistům St. Louis Blues.
„Skvělí hráči mají schopnost otevírat led, mají schopnost dělat velké věci v důležitých okamžicích. Connor dokáže jako další dobří hráči v tomto týmu dávat důležité branky. Stejně jako Jordan Eberle nebo Taylor Hall vyhrával v juniorských časech a teď je čas obrátit list,“ dodal bývalý hráč Oilers.
Messier stejně jako další lidé ve městě věří, že Edmonton konečně zabojuje o play off, do kterého se nepodíval od roku 2006. „Z tohohle týmu se nemůžete cítit jinak než nadšeně,“ řekl. „Chystá se nová aréna, může se stát spousta velkých věcí. Musíme to nyní všechno přenést na led.“
Foto: Brendan Lee

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -