- Reklama -

Bude to těžká série, ale ničeho se nebojíme, zní z tábora Blackhawks

- Reklama -

Dnes večer je na programu první utkání finále Západnífb-chicago konference mezi Anaheimem a Chicagem. Černí jestřábi vstupují do série se šňůrou pěti výher v řadě. Vyřazení Minnesoty 4:0 na zápasy však paradoxně může znamenat i problém, protože Chicago mělo před soubojem s Ducks celých 10 dnů volna. Jednou z hlavních otázek tedy zůstává: nevypadli Hawks z herního rytmu?
„Před pátečním odletem do Anaheimu jsme absolvovali dva velice kvalitní tréninky. Líbil se mi i naše sobotní příprava. Ale chceme hrát hokej, potřebujeme hrát ostré zápasy. Náš tým bude lepší posoudit podle toho, jak budeme hrát, ne jak teď trénujeme,“ míní kouč Chicaga Joel Quenneville.


Bude vás zajímat:


Výsledky Anaheimu v základní části soutěže budí respekt. Ducks vybojovali o sedm bodů víc než Chicago a v tabulce Západní konference obsadili první místo. Co se týče vzájemné bilance obou soupeřů, jsou na tom lépe Blackhawks, když ze tří utkání vyhráli dva (0:1, 4:1 a 4:1).
„Ale pořád jsou to jen papírové předpoklady. Až v samotném zápase se teprve ukáže, jak na tom oba týmy momentálně doopravdy jsou. My se Kačerů nebojíme, těšíme se na ně,“ říká Quenneville.
„Bude to zábava. Milujeme hokej a rádi ho hrajeme,“ potvrzuje slova svého trenéra třetí nejproduktivnější hráč dosavadního průběhu play off Patrick Kane, jenž si v deseti zápasech play off připsal třináct bodů za sedm branek a šest asistencí.
„Bereme to jako skvělou příležitost zahrát si proti vynikajícímu týmu. Je to pro nás nová výzva. Ještě nikdy jsme s Ducks v play off nepotkali. Jsme z toho nadšení. Po těch deseti dnech čekání bude vzrušující vyjet na led a hrát hokej, který pro nás tolik znamená. Všichni se na to těšíme,“ dodává.
Kalifornský celek se opírá především o úderné mladé duo Corey Perry – Ryan Getzlaf. Prvně jmenovaný vede tabulku produktivity play off NHL, v devíti zápasech nasbíral patnáct bodů (7+8), kapitán Getzlaf je s dvanácti body (2+10) čtvrtý.


Podrobnosti o obou týmech najdete zde:

- Reklama -

„Mají v týmu několik hráčů, kteří vyhráli nejen Stanley Cup, ale i olympijské hry. Mají tým, který umí vyhrávat, což potvrzují i v letošním play off. Myslím, že třikrát nebo čtyřikrát prohrávali v úvodu třetí třetiny, ale vždycky se dokázali vzchopit a všechny tyhle nepříznivě se vyvíjející zápasy vyhrát,“ upozorňuje Kane na protivníkovu houževnatost.
„Víme, že nás čeká velice těžký soupeř, který dobře brání a vyráží do nebezpečných protiútoků. Musíme se na to připravit. Ctíme sílu soupeře, ale rozhodně se ho nebojíme. Budeme snažit tuhle sérii vyhrát,“ ujišťuje příznivce týmu z Větrného města obránce Duncan Keith.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -