- Reklama -

Budeme lepší, slibují před druhým zápasem Blues

- Reklama -

Úvodní duel finálové série sice prohráli, ale do dnešního druhého zápasu půjdou Bluesmani ze St. Louis s hlavou vztyčenou. V podobné situaci už se totiž během letošního play-off ocitli. V konferenčním finále proti San Jose také ztratili úvodní duel v poměru 3:6, aby nakonec sérii ovládli 4:2 na zápasy.



Tahle zkušenost jim dodává klid a sebevědomí, že to zvládnou i tentokrát. „Víme, jak dokážeme hrát, a věříme si, že můžeme vyhrát,“ říká útočník Ryan O’Reilly. „Náš výkon v prvním utkání nebyl takový, jaký jsme chtěli. Bereme to ale zápas od zápasu a dnes půjdeme sérii vyrovnat,“ věří.
Fanshop týmu
Aby se jim to podařilo, budou se muset oproti otevíracímu zápasu finále v mnohém zlepšit. Boston je výrazně přestřílel (38:20), když jim za celou druhou třetinu povolil pouhé tři střelecké pokusy. V určité fázi zápasu nešla na Raska žádná střela téměř třináct minut v kuse. Od chvíle, kdy Vladimir Tarasenko v čase 21:00 zvyšoval na 2:0 pro Blues, na ledě jednoznačně dominovali Medvědi.
„Musíme střílet víc a trochu mu to ztížit, vytvořit před ním nějaký zmatek. Je to dobrý gólman a my ho potřebujeme nějak vyvést z míry, abychom se dostali k dorážkám. Musíme chodit do prostoru před brankou,“ uvědomuje si Tarasenko, který bodoval už v sedmi zápasech za sebou.
„Počet našich střel byl žalostně nízký. Hodně jsme ztráceli puky, nehráli jsme dobře na puku,“ vrací se ke druhé a třetí třetině kouč Craig Berube. „Byli jsme pod tlakem. Oni jsou velmi rychlí a dobře organizovaní. Výborně forčekovali, hráli opravdu dobře,“ ocenil Berube soupeře. Na rozhodčí se vymlouvat nechtěl.
Se svým koučem souhlasí i Tyler Bozak. „Těžko jsme se k nim dostávali. Nepouštěli nás do prostoru před brankou, kde to bolí. Odvedli dobrou práci. Musíme najít způsob, jak se do těch míst dostat a vytvořit si nějaké šance,“ říká.
„Očekávám od nás mnohem lepší zápas. V naší hře musí být po celých šedesát minut mnohem více naléhavosti,“ říká kouč Berube, který pro dnešek nemůže počítat s mladým forvardem Robertem Thomasem.
Jeho zranění údajně nijak nesouvisí s tvrdým hitem, který mu v prvním utkání uštědřil Torey Krug. Místo Thomase by se měl v sestavě objevit Robby Fabbri. „Je to rychlý hráč, soutěživý, umí dát gól. Už to v minulosti ukázal,“ komentuje Berube vynucenou změnu v sestavě.
Dnešní zápas může být pro vývoj finále klíčový. Prohrávat v sérii 2:0 nebo se vracet domů za nerozhodného stavu, to je opravdu značný rozdíl. I když třeba Boston v roce 2011 oba úvodní zápasy prohrál a nakonec slavil, zdaleka to není situace, ve které byste chtěli být. Šance na obrat ze stavu 0:2 totiž při pohledu do historie nejsou nijak vysoké.
Dokážou dnes Bluesmani srovnat stav?

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -