- Reklama -

Budou dvě mladé hvězdy měnit svá působiště?

- Reklama -

Fanda NHLLetos bude pořádně horké léto. Alespoň co se týče vyjednávání o nových kontraktech. Spekuluje se, že by se poprvé od roku 2012 mohl některý z manažerů odhodlat podat tzv. kvalifikační nabídku, díky které by mohl odloudit některého z omezeně volných hráčů. Dva takoví by potenciálně mohli být této možnosti naklonění. A jsou to obří jména co do věhlasu – Mitch Marner a Patrik Laine.
Vyjednávání s Marnerem, jenž letos prožil životní sezonu, se zatím zadrhávají. Agent kanadského útočníka požaduje smlouvu v hodnotě blízké těm, které podepsali jeho spoluhráči Auston Matthews a John Tavares. Mladá hvězda by ráda viděla na kontraktu částku okolo 11,5 milionů dolarů. Maple Leafs však mají problém s platovým stropem a takové peníze nebudou schopni nabídnout.

Po loňském extempore s Williamem Nylanderem už generálnímu manažerovi Kylu Dubasovi dochází trpělivost s Marnerem. Hokejovým zákulisím nyní bzučí zpráva, že vedení Toronta dalo svému křídelníkovi na výběr – buď do draftu podepíše smlouvu, která je přátelská vůči zbytku týmu (rozuměj, za méně peněz, než požaduješ) a nebo jej vytrejdují. S informací přišel Renaud Lavoie z TVA Sports.
Nový tým?
Spekulace se rojí i okolo Patrika Laineho z Winnipegu. Finský kanonýr prý začíná být značně frustrovaný tím, jak jednání s Jets doposud probíhají. Situace se nyní dokonce vyostřila natolik, že autor 30 branek z letošního ročníku, požaduje stěhování. Alespoň to tvrdí dle svých zdrojů David Pagnotta z The Fourth Period. Podle něj je velmi reálné, že by Laine podepsal kvalifikační nabídku od jiného mužstva, pokud by mu ji nabídli.
Jaké týmy by v takovém případě přicházeli v úvahu? Tak například Detroit s novým GM Stevem Yzermanem. Kdysi ambiciózní klub se poslední tři roky plácá ve výsledkové mizérii. Po konci Henrika Zetterberga hledá svoji identitu a novou superhvězdu, okolo které vystavět mužstvo. Larkinův vývoj zatím nepostupuje tak rychle. Křídla mají dostatek prostoru pod platovým stropem a žádného důležitého člena sestavy bez kontraktu.
Další možností je výměna do Pittsburghu. Ten se po neuspokojivém ročníku snaží poslat pryč Phila Kessela, trejd do Minnesoty ale ztroskotal. Otázkou však je, zda by se Kesselovi chtělo vzdát své no-move klauzule ve smlouvě, aby se přesunul do mrazivého Winnipegu. Navíc Penguins by stoprocentně museli přidat ještě další hodnotu v případě takového obchodu.
Kdyby se Buffalo nedomluvilo na prodloužení kontraktu s Jeffem Skinnerem a ten nakonec skončil na volném trhu, náhradou by se mohl stát Laine. Zde by ale přicházela v úvahu pouze kvalifikační nabídka, těžko si představit, koho by byli Sabres schopní nabídnout, aby Jets svolili k výměně.
Nevylučujte ani Carolinu. Vzhledem k tomu, že Winnipeg má problém i v jednáních s Jacobem Troubou, jejich pozornost se může stočit taktéž na posílení obrany, která by Troubovým odchodem výrazně utrpěla. Hurricanes mohou nabídnout Justina Faulka, který byl už dříve spojován s přesunem do Jets. Pokud Trouba nekývne na nabídku kanadského klubu, mohli by se Faulk a Laine stát základy potenciálního trejdu.
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -